Tenis

Nalbandian ponovno nepremostiv

Ivor Krapac • petak, 12.05.2006.

Mario Ančić ni u četvrtom međusobnom susretu nije imao odgovor za Davida Nalbandiana. Četvrtopostavljeni Argentinac je u četvrtfinalu Masters Series turnira u Rimu slavio sa 6:3 i 6:3, došavši do svoje četvrte pobjede nad Ančićem bez izgubljenog seta...

Meč je krenuo u Nalbandianovom smjeru već od prvog gema i breaka za 1:0, što Mario nije uspio nadoknaditi u nastavku seta. Najbliže je bio pri zaostatku od 3:2, kad se Argentinac izvukao na servisu nakon 0:30 i 30:40, a posljednja nada za povratak nestala je novim gubitkom servisa, u posljednjem, devetom gemu prvog seta.

Početak drugog donio je nastavak Marijevog pada. Nalbandian je stekao dva breaka prednosti i s ukupno šest uzastopnih gemova izgradio vodstvo od 6:3 i 4:0, što drugi hrvatski reket ni uz tradicionalnu borbenost više nije mogao dostići. Iako je došao dosta blizu...

Vezane vijesti

Mario je prvo nadoknadio jedan break zaostatka i smanjio na 6:3 i 4:2, da bi malo kasnije na Argentinčevom servisu za meč kod 5:3 okrenuo 30:0 i propustio break-loptu za potpuni povratak u ritam servisa. Nije išlo; Nalbandian je spasio 30:40, pa dovršio današnji susret na svoju ukupno treću meč-loptu, nakon neiskorištene prve dvije prednosti u maratonskom posljednjem gemu.

Ančiću je, tako, propao pothvat sličan onom iz prethodna dva kola, kad je s po tri spašene meč-lopte u svakom meču prošao Florenta Serru i Rubena Ramireza Hidalga. Nalbandian je ipak bio znatno čvršći od ta dva suparnika i drugi hrvatski reket nije mogao do svog prvog Masters Series polufinala u karijeri.

Masters Series Rim, 12.5.2006., četvrtfinale: Federer (Švicarska, 1) - Almagro (Španjolska, Q) 6:3, 6:7(2), 7:5, Nalbandian (Argentina, 4) - Ančić (Hrvatska) 6:3, 6:3, Monfils (Francuska) - Roddick (SAD, 5) 6:2, 6:3, Nadal (Španjolska, 2) - Gonzalez (Čile, 10) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!