Tenis

Ančić prošao najsretnije, Ljubu čekaju mine

Ivor Krapac • petak, 26.05.2006.

Ždrijeb Roland Garrosa danas je odredio startne suparnike šestero hrvatskih predstavnika, po troje u muškom i ženskom turniru. Od tri hrvatska aduta u muškom ždrijebu, najmanje zvučnog protivnika ima Mario Ančić, kojeg čeka australski wild-card Nathan Healey...

Ivan Ljubičić tražit će prolaz u drugo kolo protiv Argentinca Carlosa Berlocqa, dok Ivo Karlović ide na Francuza Oliviera Patiencea, još jednog igrača s pozivnicom.

Jelenu Kostanić u prvom kolu ženskog turnira čeka Amerikanka Ashley Harkleroad, Karolina Šprem ide na 18. nositeljicu, Ruskinju Jelenu Lihovcevu, dok će startna suparnica Ivane Lisjak biti igračica iz kvalifikacija.

Slika 1 od 2.
Foto: Ante Đorđević

Ovogodišnja Ljubičićeva pariška avantura počet će protiv Argentinca Berlocqa, 82. na Entry listi. Berlocq nikad nije napravio značajniji rezultat na ATP turnirima, s ukupnim omjerom 2-11, a više uspjeha imao je na Challengerima. Lani je uzeo tri naslova na zemljanoj podlozi, u Torinu, Cordenonsu i Buenos Airesu, dok mu je najbolji ovosezonski rezultat prošlotjedno polufinale Zagreb Opena, u kojem nije imao većih izgleda protiv kvalifikanta Victora Crivoija.

Berlocq ne bi smio biti teža prepreka, no pravi izazovi za Ljubu, koji je četvrti nositelj, počinju od drugog kola. Tu bi ga mogao dočekati Francuz Gilles Simon, koji na startu ide na kvalifikanta, dok su u nastavku turnira potencijalni suparnici Fernando Verdasco, Juan Ignacio Chela ili Juan Monaco (treće kolo), David Ferrer (osmina finala), trenutno ozlijeđeni i upitni Andy Roddick (četvrtfinale)...

Vodeći nositelj Ivanove polovice ždrijeba je drugopostavljeni Rafael Nadal, s kojim bi se prvi hrvatski reket mogao sresti u polufinalu. Kralj zemlje će se na startu susresti sa Šveđaninom Robinom Söderlingom, a pobjeda bi mu donijela rušenje rekorda u broju uzastopnih pobjeda na zemlji, kojeg trenutno dijeli s Guillermom Vilasom.

Ančićev startni suparnik bit će Australac Healey (195.), a pobjeda bi donijela drugo kolo protiv boljeg iz dvoboja Čileanca Paula Capdevillea i Britanca Grega Rusedskog. Mario je 12. nositelj, a u njegovoj osmini ždrijeba su najjači postavljeni igrači Argentinac Jose Acasuso (26.) i Španjolac Tommy Robredo (7.), s kojima bi se mogao susresti u osmini finala.

Potencijalno treće kolo Ančiću najvjerojatnije donosi jednog iz trolista Robby Ginepri - Albert Montanes - Florian Mayer, dok bi, ukoliko se Mario probije toliko daleko, u četvrtfinalu mogao čekati Roger Federer. Prvi na svijetu u prvom kolu ide na Francuza Arnauda Clementa.

Karlović u prvom kolu čeka Francuza Patiencea (131.), a u drugom bi išao na boljeg iz susreta 22. nositelja Dominika Hrbatyja i kvalifikanta. U tom dijelu ždrijeba je i Lleyton Hewitt, potencijalni suparnik u trećem kolu, dok bi proboj u osminu finala Karlu najvjerojatnije donio dvoboj s Rafaelom Nadalom.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Jelena Kostanić tražit će svoju prvu pobjedu nakon oporavka od ozljede u ogledu s Amerikankom Ashley Harkleroad, 77. na WTA ljestvici.

21-godišnja Harkleroad se posljednjih godina dosta mučila s ozljedama i lošom formom i ne bi trebala biti neprelazna suparnica za vodeću hrvatsku igračicu, koju u slučaju pobjede čeka bolja iz dvoboja Izraelke Anne Smašnove i 24. nositeljice, Slovenke Katarine Srebotnik. Iduća postavljena tenisačica u ždrijebu je 14. nositeljica Dinara Safina, s kojom bi se Jelena mogla sresti u trećem kolu.

Karolina Šprem ide na 18. nositeljicu i prošlogodišnju polufinalisticu Jelenu Lihovcevu (20.), protiv koje ima 3-0 u međusobnim susretima. Ukoliko prođe iskusnu Ruskinju, Karolina će se u drugom kolu sastati s boljom iz ogleda Kineskinje Shuai Peng i Ruskinje Jelene Vesnine, dok bi u trećem kolu najrealnija opcija bio dvoboj s 11. nositeljicom Venus Williams.

Ivana Lisjak za start ima ogled s kvalifikanticom, a slijedi potencijalno drugo kolo protiv pobjednice susreta Kineskinje Jie Zheng i 23. nositeljice, Francuskinje Tatiane Golovin. U tom dijelu ždrijeba Ivani bi treće kolo najvjerojatnije donijelo dvoboj s 12. nositeljicom, sve boljom povratnicom Martinom Hingis, koju u prvom kolu čeka iskusna Amerikanka Lisa Raymond.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!