Tenis

Tuksarov sprint, Čilić nije uspio

Ivor Krapac • četvrtak, 25.05.2006.

Saša Tuksar probio se u završnicu, a Marin Čilić nije prošao drugo kolo kvalifikacija Roland Garrosa. Saša je bez puno muke zaustavio 12. nositelja Stefana Koubeka, 123. na Entry listi, dok je Marina sa 6:4 i 6:4 pobijedio 18. nositelj Cyril Saulnier, 133. na svijetu...

Kao i na startu protiv Argentinca Juan-Pabla Guzmana, Tuksar je i u današnjem drugom kolu protiv Koubeka slavio sa 6:1 i 6:3. Austrijanac je pružio nešto jači otpor jedino u drugom setu, no nije uspio izbjeći pad nakon sat i 10 minuta igre.

Sljedeći Sašin izazov bit će treće i posljednje kolo protiv 31. nositelja, Španjolca Ivana Navarra Pastora (149.), koji je danas sa 7:6(5), 2:6 i 6:4 svladao Talijana Simonea Bolellija. Najistaknutiji ovogodišnji Španjolčevi rezultati dogodili su se na zemlji. Početkom ožujka igrao je polufinale Challengera u Napulju, a krajem travnja došao je do osmine finala Barcelone i u toj fazi turnira izgubio od Rafaela Nadala.

30-godišnji Francuz Saulnier riješio je ogled s Marinom Čilićem s ukupno dva breaka, po jednim u svakom setu. Marin nije oduzeo nijedan suparnikov servis, a ukupno je imao tek tri break-lopte, jednu u prvoj i dvije u drugoj dionici.

Čilić je, tako, s po jednom pobjedom i porazom zaključio svoj prvi seniorski pokušaj na pariškom Grand Slam turniru, na kojem je lani slavio juniorski naslov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!