Tenis

Mario ne pušta krunu

Ivor Krapac • petak, 23.06.2006.

Mario Ančić probio se u finale ATP turnira na travi nizozemskog Hertogenboscha i sutra će pokušati obraniti lani osvojeni naslov. Trećepostavljeni hrvatski adut je u polufinalu sa 7:6(4) i 6:3 svladao šestog nositelja, Cipranina Marcosa Baghdatisa, još jednom potvrdivši da se sve više diže u formi i uhodava na travnatoj podlozi...

Cipranin je arhiviran s nešto više problema u prvom setu, u kojem je Mario propustio rani break prednosti, izgubivši servis pri vodstvu od 2:1, pa u završnici prošao u tie-breaku, u kojem je napravio odlučujući mini-break kod 4:4.

U drugom setu Mariju je bio dovoljan break u drugom gemu. U nastavku je najveću opasnost na servisu prošao kod 3:1, kad je držao nakon 15:30 i 30:40.

Bila je to treća Ančićeva pobjeda nad Baghdatisom u isto toliko međusobnih susreta. Cipranin je u ta tri dvoboja uzeo samo jedan set, u ovogodišnjem prvom kolu Marseillea.

Do obrane naslova preostao je još samo jedan korak, kojeg će Mario pokušati napraviti u sutrašnjem finalu. S druge strane mreže stajat će 26-godišnji Čeh Jan Hernych, koji je u drugom polufinalu u dvoboju nepostavljenih sa 6:2 i 7:6(3) pobijedio Francuza Florenta Serru.

Ančić i Hernych dosad su se susreli triput, a Mario je slavio sva tri puta. Dva od tri meča odigrana su na travi, lani u Queen's Clubu i u polufinalu ovog turnira, oba puta uz 6:4 i 6:4 u korist drugog hrvatskog reketa.

ATP Hertogenbosch, 23.6.2006., polufinale: Ančić (Hrvatska, 3) - Baghdatis (Cipar, 6) 7:6(4), 6:3, Hernych (Češka) - Serra (Francuska) 6:2, 7:6(3).

WTA, polufinale: Krajicek (Nizozemska) - Dementijeva (Rusija, 1) 1:6, 7:6(5), 6:4, Safina (Rusija, 2) - Daniilidou (Grčka) 6:3, 3:6, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!