Tenis

Juniori ispali, Goran i Leconte završili pobjedom

Ivor Krapac • petak, 07.07.2006.

Luka Belić i Nikola Mektić nisu došli do međusobnog susreta u juniorskom polufinalu Wimbledona. Oba preostala hrvatska juniorska predstavnika u singlu oprostila su se u četvrtfinalu. Šestopostavljenog Belića je sa 6:4 i 6:4 svladao Rus Pavel Čehov, dok je od Mektića sa 6:3 i 6:4 bolji bio Poljak Marcin Gawron...

Bolje vijesti došle su iz juniorskog turnira parova. Trećepostavljeni Belić i Antonio Veić uspješno su odradili dvostruki program; u prvom kolu ubilježili su 5:7, 6:4 i 6:4 protiv Australaca Grega Jonesa i Jamesa Lemkea, a u osmini finala dodali 6:2, 2:6 i 6:2 protiv američko-venezuelskog dvojca Jamie Hunt/Roberto Maytin. U današnjem četvrtfinalu čekaju ih Tajvanac Hsin Han Lee i Indijac Rupesh Roy.

Mektić i Vedran Šiljegović već su u polufinalu. U četvrtak su u četvrtfinalu proslavili 6:4 i 6:4 protiv Amerikanca Dennisa Lajole i Kenijca Christiana Vitullija.

Goran Ivanišević i Henri Leconte bili su uspješni u posljednjem nastupu u skupini D turnira parova igrača iznad 35 godina starosti. Hrvatsko-francuski dvojac je na terenu broj jedan upisao 7:5 i 6:4 protiv Garyja Waynea Donnellyja i Slobodana Živojinovića.

Unatoč završnoj pobjedi, Goran i Leconte ipak nisu prošli u polufinale, u koje odlaze samo pobjednici skupine. Tu poziciju su sa sve tri pobjede zauzeli Amerikanci T-J Middleton i David Wheaton.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!