SP 2006.

Nijemci prepolovljeni, Portugalcima fali Miguel

Ivor Krapac, Petar Plevnik • petak, 07.07.2006.

Njemački izbornik Jürgen Klinsmann prihvatio je prijedlog Jensa Lehmanna i obznanio da će Oliver Kahn biti na njemačkim vratima u sutrašnjem susretu za treće mjesto na SP-u protiv Portugala. Iskusni Kahn, koji je nedavno napunio 37 godina, tako je dobio priliku za dostojan oproštaj od svjetskih prvenstava...

Kahn je sve dosadašnje utakmice na SP-u pratio s klupe, a sutrašnji nastup u Stuttgartu bit će mu 87. u reprezentativnom dresu. Motiva mu, kako je najavio, neće nedostajati: "Za mene i treće mjesto na Svjetskom prvenstvu ima golemu vrijednost."

Osim Kahnovog nastupa, u sutrašnjem dvoboju s Portugalcima, Njemačka će ući bez još četiri standardna člana prve 11-orice. Glavni problem je ozljeda lijevog koljena Michaela Ballacka, zbog koje će njemački kapetan gotovo sigurno propustiti Portugalce. "Liječnici su dali snažnu preporuku da ne zaigra", pisalo je u priopćenju Njemačkog nogometnog saveza.

Sličnu sudbinu doživio je preostali trojac. Tako će umjesto ozlijeđenog Philippa Lahma na lijevoj strani obrane nastupiti Marcell Jensen iz Borussie Mönchengladbach, dok još nije izvjesno tko će zamjeniti desnog bočnog Arnea Friedricha, koji je ozlijedio koljeno. Za Pera Mertesackera pak, Svjetsko prvenstvo je već završeno, budući da je, zbog ozljede stopala, stasiti branič Hannovera već napustio bazu njemačke reprezentacije. Njega će najvjerojatnije zamjeniti Robert Huth.

Da bi stvar za Klinsmanna bila gora, u najboljem stanju nisu ni najubojitiji njemački napadač Miroslav Klose te njegov suigrač iz Werdera, Tim Borowski.

S druge strane, ni u portugalskom taboru nisu bez problema. 26-godišnji desni branič Miguel otpao je iz konkurencije za nastup zbog ozljede desnog koljena u polufinalnom ogledu s Francuskom. U toj utakmici ga je u 63. minuti zamijenio Paulo Ferreira, koji će sutra protiv Nijemaca u istoj ulozi najvjerojatnije zaigrati od početka.

Osim Miguela, neće biti ni pouzdanog stopera Ricarda Carvalha, koji je u susretu protiv Francuske zaradio treći žuti karton, zbog kojeg će morati propustiti sutrašnji ogled s Njemačkom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!