Tenis

Ljubo ponovno navečer, Karlović u četvrtfinalu

Deni Kirinčić • ponedjeljak, 23.01.2006.

Naše nade na Australian Openu su i dalje u igri, naš najbolji tenisač Ivan Ljubičić i Ivo Karlović koji igra parove sa Janom Hernychom...

Ljubičić je kao i protiv Thomasa Johanssona dobio zadnji termin i to na Rod Laver Areni. Ljubo će svoj meč odigrati nakon što završe Lindsay Davenport i Justine Henin Hardenne koje igraju u 19.30 po australskom vremenu, tj. u 9.30 ujutro po našem vremenu.

Ljubo neće imati lagan posao protiv neugodnog Cipranina Marcosa Baghdatisa koji je izbacio Andyja Roddicka, no nadajmo se da će Ivan odigrati kao dosad i da ćemo ga gledati i u polufinalu.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Najugodnije iznenađenje je plasman Ive Karlovića u četvrtfinale parova sa Janom Hernychom. Nakon teškog meča protiv Lindstedta i Nieminena, Karlović i Hernych su imali još teži u osmini finala.

Australska kombinacija Paul Baccanello i Robert Smeets također su veliko iznenađenje turnira. Oni su dogurali do osmine nakon velike pobjede nad odličnom izraelskom kombinacijom Jonathan Erlich i Andy Ram.

No, hrvatsko–češka kombinacija bila je ponovno uspješna i to u još jednom trileru. Nakon dobivenog prvog seta sa 7:6(5), drugi set su izgubli sa 7:5. U trećemu je pala konačna odluka ponovno u tie breaku. Karlović i Hernych bili su mirniji i konačno slavili sa 9:7 u tie breaku.

Veliki uspjeh Karlovića i Hernycha na Australian Openu postaje još veći nakon spoznaje da nisu uigrana kombinacija. Za ulazak u polufinale igrati će sa prvim nositeljima Bobom i Mikeom Bryanom koji su sa 6:2, 7:5 slavili protiv Jordana Kerra i Travisa Parrota.

Prvi nastupi hrvatskih juniora donijeli su dvije pobjede i tri poraza. Desetopostavljeni Nikola Mektić prošao je sa 6:4 i 6:4 protiv Australca Johna Millmana, dok je 13. nositelj Luka Belić dohvatio drugo kolo sa 6:3 i 7:6(3) protiv još jednog domaćeg predstavnika, John-Patricka Smitha.

Devetopostavljeni Antonio Veić ostao je razočaran na startu, sa 7:6(5) i 6:4 u korist Australca Yana Levinskog, a Antonio Šančić oprostio se bez većeg otpora, sa 6:1 i 6:2 za osmog nositelja, Ukrajinca Ivana Sergejeva. U prvom kolu izgubila je i Tereza Mrdeža u konkurenciji juniorki - sa 6:3 i 7:6(6) svladala ju je 15. nositeljica, Francuskinja Alize Cornet.

Australian Open, 23.1.2006., osmina finala, parovi, :Karlović / Hernych (CRO/CZE) – Baccanello / Smeets (AUS/AUS) 7:6(5), 5:7, 7:6(7), Bryan / Bryan (USA/USA, 1) – Kerr / Parrot (USA/USA, 14) 6:2, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!