Nogomet

Čakovec - Marsonia: Domaćini teško do pobjede

Marko Breljak • subota, 18.11.2000.

Subota nam je u Čakovcu donijela susret dvaju trenera koji figuriraju kao potencijalni kandidati za novog izbornika “najsvetije” nam reprezentacije, Lončarevića i Kranjčara. Bio je to susret dvaju ekipa koje se dobro poznaju i iz prošlogodišnjeg drugoligaškog natjecanja kada su obje momčadi izborile prvu ligu. Ove godine te dvije momčadi su se susrele već dvaput (prvenstvo i Kup), a oba puta je minimalno slavio Čakovec. Marsonia je utakmicu dočekivala u uzlaznom trendu, nakon dvije uzastopne pobjede, dok je Čakovec bio u suprotnoj situaciji. Domaćima su nakon tri uzastopna poraza nasušno trebala sva tri boda jer bi bez njih bili opasno udaljeni od željene šeste pozicije i Lige za prvaka. Gosti su se, s druge strane, nadali barem bodu kojim bi se najvjerojatnije i pomaknuli sa te neugodne “fenjeraške” pozicije. Kiša je padala sve do početka ove, za oba sastava vrlo važne, utakmice, koja je po svim pokazateljima trebala biti uzbudljiva.

Da će ovo biti dobra utakmica za Bunca, dalo se nagovijestiti već u 4. minuti, kada je ovaj bivši igrač susjedne Budućnosti iz Hodošana volejom pucao zamalo preko gola. Uslijedila je i prva prigoda za Brođane, kada je, nakon odličnog prodora Brnjića, Tomas, u gotovo idealnoj prigodi, pucao preslabo da ugrozi gol Čakovčana. Zatim je u tri navrata Petreski bio u zapaženim prigodama, ali je ovaj Makedonac samo nastavio trend promašivanja prigoda. Nakon toga se igra, barem po prigodama, dosta primirila i nije se vidjelo gotovo nište sve do presudne 38. minute.

1:0 – Petreski je primio loptu od Kustera te je pored Tadića uputio sjajan centaršut prema Buncu, koji je ovog puta precizan te otprve iz voleja pogađa mrežu gostiju.

Samo minutu kasnije mogla je Marsonia uzvratiti. Olić je odlično ukrao jednu loptu neopreznoj obrani Čakovca te iskosa uputio oštar udarac, koji je Perić krajnjim naporom skrenuo. Lopta se odbila, a Škaričić ju je odbio u korner ispred nadolazećeg Petrovića.

Činilo se da je utakmica riješena u 55. minuti, kada su se nakon jednog duela na podu našli Kelemen i Tomas. No, ovaj potonji je nogom udario veznjaka Čakovca te mu je sudac Kovačić, nakon konzultacije sa pomoćnicima, opravdano pokazao crveni karton. Bio je to veliki minus za Brođane, a iskusni Tomas si ipak nije smio dopustiti takvu početničku nervozu. Prigodu utakmice je u 65. minuti imao Petreski. Odlično ga je uposlio Kuster, a Makodonac je bio sam na samo nekoliko metara. Mogao je birati kut u koji će uputiti loptu, ali je ipak glavom pogodio samo vratara Jozića.

Izgleda da je to prelomilo utakmicu jer su nakon toga gosti počeli igrati sve bolje, a u 69. minuti poravnali su se Brođani sa Čakovčanima po broju igrača. Svoj dugo najavljivani povratak u momčad, Prenga je pokvario nakon samo šest minuta igra. Nešto su se “zakačili” on i Mario Petrović. Bočni igrač Marsonije odgurnuo je Prengu, a Albanac je uzvratio preoštro, laktom, te je zbog toga opravdano isključen.

To je još više dalo krila gostima koji su zaigrali na sve ili ništa. Najbolju prigodu imali su nakon jedne neopreznosti Novaka, kada mu je Alić u šesnaestercu oduzeo jednu loptu. No, nedostajalo mu je koncentracije za završni udarac. Gosti su, prvo u 83. minuti, a zatim i u 89. minuti, opasno zaprijetili iz slobodnih udaraca, ali Džeko i Olić nisu promijenili rezultat. Mogli su Čakovčani odlučiti utakmicu i ranije, preko Cabana glavom, ali je ona odlučena tek sučevim zviždukom, nakon četiri minute nadoknade.

Pobjeda je tako u, u utakmici koja nas nije pretjerano oduševila ljepotom, otišla na stranu Međimuraca, a trener Lončarević je i po treći puta ove sezone bio koban za svoj bivši klub, Marsoniju. Domaćini su odigrali možda i najlošiju domaću utakmicu ove sezone, ali su ipak na kraju uspjeli osvojiti tri boda. Mora se reći i zasluženo jer su, usprkos nekolicini indisponiranih igrača i nekih gotovo katastrofalnih pogrešaka, ipak oni bili ti koji su dominirali većim dijelom utakmice. Gosti nisu igrali loše, ali nisu niti pokazali onu ubojitost kao u proteklim susretima kada su pokazali svoj puni potencijal. Čini se ipak da Cico Kranjčar radi dobar posao u Slavonskom Brodu te bi Marsonia, ako ovako nastavi, mogla pomrsiti račune još nekim “papirnatim” favoritima. Sve u svemu, utakmica nas ipak nije mogla zadovoljiti. Sve u svemu utakmica nas je mogla zadovoljiti tek borbenošću, jer viđeno je premalo lijepih akcija, a previše pogrešaka sa obje strane. No, ipak je to bila utakmica u kojoj su bili bitni tek bodovi pa je do pobjede valjalo doći i po onoj “makjavelističkoj” maksimi, cilj opravdava sredstvo.

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!