Tenis

Poraz Karlovića u Memphisu

Branimir Korać, Tomislav Poljak • četvrtak, 23.02.2006.

Drugo kolo ATP turnira u Memphisu bilo je maksimum Ive Karlovića. Čileanac Paul Capdeville bio je krvnik našeg tenisača koji nakon poraza od Briana Wilsona u San Joseu bilježi još jedan blijed nastup na sjevernoameričkoj turneji...

Paul Capdeville definitivno nije igrač od kojeg bi Ivo Karlović u punoj formi morao strahovati. No, nakon odličnog rezultata u Zagrebu i problema s ahilovom tetivom, Karlović je izgubio formu i preko bare otišao ne posve spreman. Kako drugačije objasniti poraze od jednog Wilsona ili puno solidnijeg, ali ne pretjerano opasnog, Capdevillea.

Počelo je dobro, već na samom startu Karlović radi break za 2:0, ali ne zadržava osvojeni servis i Capdeville se vraća. Set odlazi u tie-break gdje našem tenisaču malo toga polazi za rukom i Capdeville s lakih 7:1 dolazi do prednosti.

U drugom setu nešto drugačija priča. Capdeville je posve neopasan na Karlovićevom servisu, a naš tenisač s dva osvojena protivnikova servisa uzima set sa 6:3. U trećem setu prijeti u nekoliko navrata, svoj servis drži bez problema, ali kako to već obično biva, prvi problemi i protivnik dolazi do breaka. U najnezgodnijem trenutku kod 5:5 Capdeville dolazi do 30:40 i oduzima servis Karloviću. Na svoj servis realizira prvu meč loptu za 7:5 i četvrtfinale.

Iako je Ivo imao vrlo dobrih 70 posto prvog servisa (23 as-servisa, niti jedna dvostruka pogreška!), iako je tri puta oduzimao servis protivniku, a svoj izgubio samo dva puta, te iako je osvojio više poena u meču (93:88), Čileanac je ipak izašao iz susreta kao pobjednik.

Karloviću je to treći poraz u posljednja četiri meča na Touru, a svi su bili vrlo uzbudljivi i lako su mogli otići na njegovu stranu. Sjetimo se samo Koubeka u Zagrebu, poraza koji je spriječio njegov ulazak u polufinale Indoorsa i mogući hrvatski finale.

Ivi nedostaje nekoliko pobjeda u nizu u ovako teškim mečevima za malo više samopouzdanja koje bi vjerojatno donijelo i neki veći rezultat. Takav rezultat mu je prijeko potreban želi li održati što bolji plasman na ATP ljestvici prije početka sezone na zemljanim igralištima, koja mu, naravno, ne odgovaraju kao europske dvorane i američki beton.

Capdeville će u četvrtfinalu igrati protiv Belgijca Kristofa Vliegena, koji je u dva seta izbacio domaćeg Paula Goldsteina. U četvrtfinalu su i Robin Söderling, bolji od Kenetha Carlsena, te Julien Benneteau, koji je svladao osmog nositelja Xaviera Malissea.

U ženskom dijelu turnira su se u polufinale plasirale domaće igračice Jill Craybas (osma nositeljica) i Amy Fraizer (sedma nositeljica). Njima se nije uspjela priključiti četvrtopostavljena Laura Granville, koju je izbacila Poljakinja Marta Domachowska.

ATP Memphis, 23.2.2006., drugo kolo: Benneteau (Francuska) - Malisse (Belgija, 8) 7:6(4), 6:4; Vliegen (Belgija) - Goldstein (SAD) 6:1, 6:4; Capdeville (Čile, LL) - Karlović (Hrvatska) 7:6(1), 3:6, 7:5; Söderling (Švedska) - Carlsen (Danska) 7:6(3), 6:4.

WTA Memphis, 23.2.2006., četvrtfinale: Craybas (SAD, 8) - Osterloh (SAD) 6:4, 6:1; Domachowska (Poljska) - Granville (SAD, 4) 6:4, 6:4, Fraizer (SAD, 7) - Perry (SAD) 6:3, 3:6, 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!