Tenis

Kvalifikant bolji od Roddicka

Tomislav Poljak • subota, 25.02.2006.

Francuz Julien Benneteau priredio je najveće iznenađenje ATP turnira u Memphisu. Francuski kvalifikant je u tri seta izbacio prvog nositelja, Amerikanca Andyja Roddicka...

Roddick se nije uspio "provući" u polufinale kao što je to bio slučaj u njegovim dosadašnjim susretima na ovom turniru. Benneteau si je, došavši do najveće pobjede u karijeri, omogućio polufinalni susret protiv Tommyja Haasa, koji je, također u tri seta, svladao Rusa Dmitrija Tursunova.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Drugi polufinalni par čine Belgijanac Kristof Vliegen i Šveđanin Robin Söderling.

Vliegen je u četvrtfinalu spašavao meč-loptu u drugom setu protiv Karlovićevog "krvnika" Paula Capdevillea, dok je Söderling, u jedinom četvrtfinalnom susretu u dva seta, svladao Škota Andyja Murrayja, čime je prekinuo njegov niz od sedam uzastopnih pobjeda započet u San Joseu.

U ženskom dijelu turnira su na rasporedu bili polufinalni mečevi. U oba polufinala domaćini su imali po jednu predstavnicu, ali one su zajedno skupile svega pet igara.

U finalu će igrati Poljakinja Marta Domachowska, koja je Jill Craybas prepustila svega jednu igru, te Šveđanka Sofija Arvidsson, koja je ubilježila 6:2 i 6:2 protiv veteranke Amy Frazier, čime je proslavila 200. pobjedu u karijeri na WTA Touru.

U polufinale parova plasirao se Ivo Karlović sa svojim južnoafričkim partnerom Johnom Haggardom. Oni su pobjedom nad američko-ruskom kombinacijom Dragičević/Tursunov u polufinalu dočekali dvoboj s drugim nositeljima, Šveđaninom Simonom Aspelinom i Australcem Toddom Perryjem.

ATP Memphis, 24.2.2006., četvrtfinale: Beneteau (Francuska, Q) - Roddick (SAD, 1) 3:6, 6:4, 7:6(4); Haas (Njemačka, 6) - Tursunov (Rusija) 6:7(7), 6:4, 6:4; Vliegen (Belgija) - Capdeville (čile, LL) 3:6, 7:6(5), 6:4; Söderling (Švedska) - Murray (Velika Britanija) 6:1, 6:4.

Parovi: Haggard/Karlović (JAR, Hrvatska) - Dragičević/Tursunov (SAD, Rusija) 7:5, 7:5.

WTA Memphis, 24.2.2006., polufinale: Domachowska (Poljska, 6) - Craybas (SAD, 8) 6:1, 6:0; Arvidsson (Švedska, 3) - Frazier (SAD, 7) 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!