Tenis

Arvidssonovoj prvi naslov, "Karlo" u finalu parova

Tomislav Poljak • nedjelja, 26.02.2006.

Šveđanka Sofija Arvidsson osvojila je u sinoćnjem finalu u Memphisu svoj prvi WTA naslov u karijeri pobjedom nad Poljakinjom Martom Domachowskom 6:2, 2:6, 6:3. U muškom finalu noćas će se sastati Tommy Haas i Robin Soderling...

Arvidson je, u meču koji je trajao gotovo dva sata uspjela slomiti otpor 20-godišnje Poljakinje i doći do svog prvog WTA naslova. U jedinom dosadašnjem finalu na WTA Touru u karijeri, izgubila je prošle godine Quebecu od Amy Fraizer, koju je pobjedila u polufinalu u Memphisu.

Domachowska je također tražila prvi naslov, no ponavlja joj se priča iz Seula 2004. (Šarapova) i Strasbourga prošle godine (Medina Garrigues).

U prvom muškom polufinalu, Haas je za samo 54 minute obavio posao protiv francuskog kvalifikanta Juliena Beneteaua. Haas je rezultatom 6:3, 6:1 osigurao drugo finale na Touru, nakon što je početkom mjeseca osvojio turnir u Delray Beachu.

Za Haasa je ova godina počela fenomenalno jer mu je jedina dva poraza ove sezone (Doha i Australian Open) nanio svjetski broj jedan Roger Federer. Haas je, inače, i prije u Memphisu bio vrlo uspješan; osvojio je turnir 1999. i ima omjer pobjeda i poraza 19:6.

Protivnik u finalu će mu biti Soderling, specijalist za dvoranu (omjer u dvoranskim mečevima u karijeri 35:14, na otvorenom 30:47). Polufinalnom pobjedom nad Belgijancem Kristofom Vliegenom, u vrlo neizvjesnom i izjednačenom meču, Soderling si je omogućio borbu za treći ATP naslov. Dosadašnja dva naslova je osvojio u Milanu 2004. i Metzu prošle godine.

U finale muških parova plasirao se naš Ivo Karlović i njegov partner Chris Haggard, Oni su, nakon "skraćenog" trećeg seta (tie-break do deset) svladali druge nositelje, kombinaciju Aspelin/Perry te će u sutrašnjem finalu igrati protiv domaćeg para Blake/Fish, kojima su polufinalni susret predala braća Bryan, zbog Bobove ozljede ramena .

U ženskim parovima je slavio jedan od najboljih parova današnjice Raymond/Stosur. U finalu su bile bolje od odličnih juniorki Azarenke i Wozniacki.

WTA Memphis, 25.2.2006.,finale: Arvidsson (Švedska, 3) - Domachowska (Poljska, 6) 6:2, 2:6, 6:3. Parovi, finale: Raymond/Stosur (SAD, Australija, 1) - Azarenka/Wozniacki (Bjelorusija, danska, WC) 7:6(2), 6:3.

ATP Memphis, 25.2.2006., polufinale: Haas (Njemačka, 6) - Beneteau (Francuska, Q) 6:3,6:1; Soderling (Švedska) - Vliegen (Belgija) 7:5, 2:6, 7:6(5). Parovi, polufinale: Haggard/Karlović (JAR, Hrvatska) - Aspelin, Perry (Švedska, Australija, 2) 4:6, 6:3, 12:10, Blake/Fish (SAD, WC) - Bryan/Bryan (SAD, 1) predaja Bra

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!