Tenis

Haasu singl, Karloviću dubl

Tomislav Poljak • nedjelja, 26.02.2006.

Tommy Haas pobjednik je turnira u Memphisu. On je rezultatom 6:3, 6:2 svladao Šveđanina Robina Söderlinga, čime je na najbolji mogući način priveo kraju veoma uspješan turnir na kojem je izgubio samo jedan set...

Nijemac, bivši drugi igrač ATP ljestvice, bez većih je problema slomio otpor 20-godišnjeg protivnika ne pruživši mu previše šansi u meču koji je trajao točno sat vremena. Haas je napravio po dva breaka u svakom setu, dok je svoj servis, uz manje poteškoće u drugom setu, uvjerljivo držao.

Ovo je Haasov deveti naslov u karijeri te drugi uzastopni nakon osvajanja Delray Beacha prije tri tjedna. Ovo mu je drugi naslov u Memphisu te drugi puta u karijeri da je osvojio dva uzastopna naslova. Prvi puta mu je to uspjelo 2001. kada je osvojio Beč i Stutgart, inače jedini turnir koji je osvojio na zemlji.

Pobjeda u finalu mu je 17. ove godine, čime se izjednačio sa Ivanom Ljubičićem po broju ovosezonskih pobjeda.

I Söderling bi morao biti zadovoljan svojim ovotjednim nastupima. Ove godine je imao veoma skroman omjer pobjeda i poraza od 2:3. Ovo će mu finale sasvim sigurno pomoći da lakše i opuštenije uđe u nastavak sezone.

Ivo Karlović napokon je dočekao svoj prvi naslov na Touru. On i Južnoafrikanac Chris Haggard su u neizvjesnom finalu svladali Amerikance Jamesa Blakea i Mardyja Fisha.

Amerikanci su u prvom setu "našem" paru "nabili kvrgu" (6:0 - Haggard i Ivo su osvojili samo deset poena), no uspjeli su se oporaviti od početnog šoka te slavili sa 7:5 u drugom te 10:5 u "produženom" tie-breaku u trećem setu.

Ivi bi ovo mogla biti velika injekcija samopouzdanja potrebna za velike rezultate u slijedećim nastupima na Touru. A poslije aslova u parovima, teniskoj bi mu biografiji jako dobro pristajala i pojedinačna ATP titula...

ATP Memphis, 26.2.2006., finale: Haas (Njemačka, 6) - Söderling (Švedska) 6:3, 6:2.

Parovi: Haggard/Karlović (JAR, Hrvatska) - Blake/Fish (SAD, WC) 0:6, 7:5, 10:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!