Zimski sportovi

U 33. godini Dorfmeister do prvog zlata

Vedran Stilin • srijeda, 15.02.2006.

Michaela Dorfmeister napokon je otišla do kraja i uzela zlato u spustu na Olimpijskim igrama. Iako u ovoj disciplini vlada već dugi niz godina nikako nije mogla odvesti utrku najbolje kada je to bilo najpotrebnije. Međutim, danas se sve poklopilo…

Ako je netko zaslužio olimpijsko zlato u spustu onda je to svakako Austrijanka Dorfmeister koja je početkom ove sezone najavila kako se povlači na kraju. Razlog zbog kojega je ostala u skijanju i u 33. godini svakako stoji u neostvarenoj želji koju si je danas ispunila - zlato u najbržoj disciplini.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Iz startne kućice krenula je kao 23. da bi vrijeme iz prolaza u prolaz odlazilo u sve veći minus i na kraju stalo na 1:56.49 minute, što je bilo bolje za 1.13 sekunde od vremena Nadie Styger, koja je u tim trenucima vodila. Već pri prvom pogledu na semafor znala je da će bilo tko teško dostići taj rezultat, ali je ipak morala pričekati da najljuća konkurencija odskija.

Među ostatkom skijaške elite nažalost nije bilo bolesne Janice Kostelić pa se smatralo da bi Austrijanki najveća konkurentica trebala biti Anja Pärson, ali se ispostavilo da odlična Švicarka Martina Schild jedina može opasnije priprijetiti te je odličnom vožnjom napravila malo iznenađenje i okitila se srebrom. Njen konačan zaostatak iznosio je 37 stotinki sekunde dok je Šveđanka Pärson na kraju završila kao treća sa 64 stotinke lošijim vremenom od pobjednice.

Svakako mora biti zadovoljna ovakvim početkom Olimpijskih igara jer tek sada predstoje discipline u kojima se nadamo da ćemo gledati hrvatsko-švedski okršaj. Pogledavši konačni poredak vidi se da joj je malo nedostajalo da izgubi i tu broncu jer se na četvrto mjesto smjestila Renate Götschl sa samo sedam stotinki lošijim vremenom od Šveđanke.

Poredak spusta:
1. DORFMEISTER Michaela (AUT) 1:56.49
2. SCHILD Martina (SUI) +0.37
3. PAERSON Anja (SWE) +0.64
4. GOETSCHL Renate (AUT) +0.71
5. STYGER Nadia (SUI) +1.13
6. HALTMAYR Petra (GER) +1.20
7. MANCUSO Julia (USA) +1.22
8. KILDOW Lindsey C. (USA) +1.29
9. MEISSNITZER Alexandra (AUT) +1.29
10. FANCHINI Nadia (ITA) +1.35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!