Zimski sportovi

Zlato za Pärson, Janica četvrta

Vedran Stilin • srijeda, 22.02.2006.

Visoka temperatura i želučani problemi nisu dopustili Janici Kostelić da uzme još jednu olimpijsku medalju te je slalomski nastup okončala na četvrtom mjestu. Ona najsjajnija medalja zasluženo je otišla u ruke Šveđanke Anje Pärson dok su kao druga i treća završila dvije Austrijanke Hosp i Schild

Uz toliko zdravstvenih problema možda smo i previše očekivali kada smo s uvjerenjem govorili kako će Janica do još jedne medalje na Olimpijskim igrama. Ipak i ona je samo čovjek od krvi i mesa koju bolest nekada uspije pobijediti. Do sada je uvijek trpila sve zdravstvene nedaće i s bolnim grčem na licu osvajala medalje za Hrvatsku, ali danas jednostavno nije išlo. Temperatura i želučane tegobe bile su previše i za veliku Janicu koja je dala zadnji atom svoje snage i na tome joj treba skinuti kapu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Svojim odličnim nastupima nas je razmazila te u svakoj disciplini očekujemo neku kolajnu oko vrata međutim i četvrto mjesto je fantastičan uspjeh za Janicu i hrvatsko skijanje na OI, posebno kada znamo uz kakve uvjete je došla do njega. I bez medalje oko vrata ona je naša Janica, sportašica na kojoj cijeli svijet zavidi Hrvatskoj što ju imamo. Treba joj čestitati jer s pola snage u ovakvoj konkurenciji stići na cilj četvrta je zaista sjajan rezultat.

A medalje? Kompleks zvan "Janica" Anja Pärson danas je preboljela jer redovito je gubila na velikim natjecanjima od naše heroine. Danas je vidjela da najbolja skijašica svijeta nema snage za još jedan trijumf pa je pustila skije u obje utrke što joj je donijelo željno očekivano zlato. Svakako i zasluženo jer je najviše pokazala u dvije vožnje. Naravno, kao prava sportašica Janica će joj od srca čestitati što ona vjerojatno ne bi učinila da je i u ovoj disciplini netko drugi (pogađajte tko) stigao do najsjajnijeg odličja.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Odlične dvije Austrijanke donijele su srebro i broncu svojoj domovini. Nicole Hosp uspjela je odvesti fantastičnu drugu vožnju te je nakon dva zaostatka na prolazima u cilj ušla kao prva, odskijavši najbolje donji dio staze. Njena sunarodnjakinja Mariles Schild ponosno može uzeti broncu jer je nakon prvog nastupa držala šestu poziciju da bi u drugom još jednom dokazala odličnu formu te se tako probila do trećeg mjesta.

Mlada Riječanka Ana Jelušić malo je pokvarila poziciju iz prve vožnje, ali i 15. mjesto u konačnici govori da hrvatsko skijanje ima blistavu budućnost. Pitanje je vremena kada će Ana sjedati na postolja jer uz takvu borbu i hrabrost moraju doći odlični rezultati. Strmina joj je najjača strana dok u ravnim dijelovima ima još dosta mjesta za napredak. Kada taj dio popravi, Pärson i Austrijanke čuvajte se.

Nažalost nakon nezgodnog pada u spustu Nika Fleiss nije uhvatila pravi ritam te je završila kao 23. Međutim ne treba to gledati kao loš rezultat jer Samoborka će se vratiti u svoju staru formu s kojom će ostvarivati odlične rezultate na koje nas je do sada i naučila.

Slalom, skijašice:
1. PAERSON Anja (SWE) 1:29.04
2. HOSP Nicole (AUT) +0.29
3. SCHILD Marlies (AUT) +0.75
4. KOSTELIĆ Janica (CRO) +0.90
5. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +1.24
6. POUTIAINEN Tanja (FIN) +1.75
7. GERG Annemarie (GER) +1.85
8. COSTAZZA Chiara (ITA) +2.04
9. BORSSEN Therese (SWE) +2.04
10. SCHLEPER Sarah (USA) +2.34
11. de LEYMARIE Florine (FRA) +2.35
12. STIEGLER Resi (USA) +2.44
13. ZAHROBSKA Sarka (CZE) +2.51
14. KILDOW Lindsey C. (USA) +2.54
15. JELUŠIĆ Ana (CRO) +2.74
...
23. FLEISS Nika (CRO) +3.57

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!