Zimski sportovi

Pärson do velike prednosti, Janica peta

Branimir Korać • srijeda, 22.02.2006.

Prvu slalomsku vožnju u Sestriereu najbolje je odvezla Anja Pärson. Pärson je standardno agresivnom vožnjom ostvarila 45 stotinki prednosti nad drugoplasiranom Nicole Hosp. Janica Kostelić opreznom vožnjom u gornjem dijelu staze dosta je izgubila, ali unatoč tome nalazi se na odličnom petom mjestu sa 69 stotinki zaostatka. Sjajna je i Ana Jelušić na desetom mjestu...

Težak posao očekuje Janicu Kostelić u pohodu na medalju u olimpijskom slalomu. Nakon prve vožnje Anja Pärson je dosta odmakla i čvrsto drži prvu poziciju s najvećim šansama za zlato. Ostale skijašice su tu negdje, u krugu osvajačica medalja, ali definitivno neće biti lako doći do medalje.

Pärson je vozila stvarno odlično. Bez ikakvih pogrešaka, ovaj put više precizno nego agresivno, i na kraju došla do najboljeg rezultata. Na treningu je nezgodno pala i ima manjih problema s koljenom što bi se moglo osjetiti u drugoj vožnji. Svakako ne treba zaboraviti niti da je na njoj ogroman pritisak i pitanje je kako će se nositi s njim.

Janica nije riskirala. Prvi dio staze vozila je vrlo oprezno i ubilježila 73 stotinke na prvom te sekundu i deset zaostatka na drugom prolazu. Ipak u donjem dijelu bila je uvjerljivo najbrža i smanjila zaostatak na 69 stotinki. Ponovno je iscrpljena ušla u cilj što definitivno nije dobar znak.

Ugodno je iznenadila Ana Jelušić koja je vrlo borbenom vožnjom zauzela desetu poziciju. Ana se dobro pripremila za Torino, u ovom trenutku ima najmanje zdravstvenih problema od svih naših skijašica i to je utjecalo na njezin dobar rezultat. Za Pärson kasni sekundu i četiri stotinke.

Između Pärson i Kostelić ugurale su se Hosp, Kirchgasser i Poutiainen. Hosp ima 45 stotinki zaostatka za vodećom, Kirchgasser 59 stotinki, a Poutiainen 67 stotinki. Michaela Kirchgasser najveće je iznenađenje, ali upitno je da li će uspjeti spojiti dvije odlične vožnje.

Bez šansi za medalju ostala je jedna od favoritkinja Kathrin Zettel koja je promašila jedna vrata, vraćala se na stazu i s velikim zaostatkom ušla u cilj. Vrlo loše vozila je i Kristina Koznick čiji zaostatak iznosi preko tri sekunde za Pärson.

Nika Fleiss zaostaje za Pärson sekundu i 93 stotinki i trenutno je 21. Matea Ferk nije završila utrku.

Prva vožnja slaloma

1. PÄRSON Anja (SWE) 42.38
2. HOSP Nicole (AUT) +0.45
3. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +0.59
4. POUTIAINEN Tanja (FIN) +0.67
5. KOSTELIĆ Janica (CRO) +0.69
6. SCHILD Marlies (AUT) +0.71
7. BORSSEN Therese (SWE) +0.83
8. GERG Annemarie (GER) +0.99
9. de LEYMARIE Florine (FRA) +1.02
10. JELUŠIĆ Ana (CRO) +1.04
11. BERGMANN-SCHMUDERER Monika (GER) +1.10
12. ZAHROBSKA Sarka (CZE) +1.14
13. MOELGG Manuela (ITA) +1.21
14. SCHLEPER Sarah (USA) +1.23
15. KILDOW Lindsey C. (USA) +1.54
...
21. FLEISS Nika (CRO) +1.93...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!