Zimski sportovi

Janica kreće po sedmu medalju

Branimir Korać • srijeda, 22.02.2006.

Dvanaesti natjecateljski dan na Zimskim olimpijskim igrama iznimno je zanimljiv za nas. Nastupit će osam naših sportaša, a svjetla reflektora bit će uperena u Janicu Kostelić koja nastupa u slalomu. Uz nastupe naših, vrlo uzbudljivo bit će na hokejaškom turniru gdje je na rasporedu četvrtfinale...

Janica Kostelić danas kreće po svoju sedmu olimpijsku medalju. U 14 sati 45 minuta započet će prva vožnja njezine najjače discipline uz kombinaciju, slaloma. Druga vožnja je na rasporedu u 17:45, a Janica brani zlato iz Salt Lake Cityja.

Ovdje će možda biti teže doći do medalje nego što je to bilo čak u superveleslalomu. Austrijanke Schild, Zettel i Hosp su u strašnoj formi, Anji Pärson možda proradi glava, a tu su i uvijek opasne Peuqegnot i Poutiainen.

Janica se osjeća puno bolje nego prije slaloma za kombinaciju gdje je ostvarila drugo vrijeme. Brža je bila samo Marlies Schild i svi bi istog trena potpisali isti rezultat i danas. Austrijankama će ići na ruku i činjenica da drugu stazu postavlja njihov trener Bernd Brunner dok će prvu stazu postavljati Francuz Philippe Martin. Janica će startati kao druga, a slalom će otvoriti Anja Pärson.

Uz Janicu nastupit će još tri naše skijašice. Nika Fleiss startat će kao deseta, Ana Jelušić kao 18., a Matea Ferk 42. Za slalom su ukupno prijavljene 63 skijašice.

Skijašice nordijke natjecat će se u sprintu na 1.1 kilometar. Na startnoj listi nalazi se i naša Maja Kezele koja će startati 45. od 66 skijašica. Glavne favoritkinje za medalje su Šveđanka Anna Dahlberg, Finkinja Virpi Kuitunen, Kanađanka Chandra Crawford i Norvežanke Ella Gjömle i Marit Björgen. Nordijci će također tražiti medalje u sprintu, ali na dionici od 1.3 kilometra. Damir Jurčević startat će 46., Denis Klobučar 59., a Alen Abramović 65. Ovdje su medaljama najbliži Šveđani Peter Larsson i Björn Lind, Talijani Loris Frasnelli i Christian Zorzi, Norvežani Johan Kjölstad i Tor Arne Hetland i Francuz Roddy Darragon.

Curlingaši i curlingašice odradit će polufinalne dvoboje. Kod curlingašica susrest će se Borveška i Švedska te Švicarska i Kanada od 14 sati, a kod curlingaša od 19 sati SAD i Kanada te Finska i Velika Britanija.

U akrobatskom skijanju održat će se finalna serija Aerialsa. U kvalifikacijama je najbolja bila Jacqui Cooper koja je pokazala sjajnu formu, ali opasno joj prijeti kineski dvojac Nina Li i Xianxian Guo te Švicarka Evelyn Leu.

U završnicu ulazi turnir hokejaša. Nakon prvih četvrtfinalnih susreta ispast će najmanje btri reprezentacije koje su u Torino došle po medalju. Šveđani su nakon kontroverznog poraza od Slovačke izborili susret sa Švicarskom u kojem su ogromni favoriti. Favoriti su i Finci protiv SAD-a. Finska je puno više pokazala u dosadašnjem dijelu turnira i teško je za povjerovati da neće proći neuvjerljive Amerikance. U večernjem termine dvije paklene utakmice. Impresivni Rusi igraju protiv Kanade koja je po mnogima prvi favorit turnira, ali još nije na najvišoj razini. Ukoliko žele proći Ruse, Kanađani će morati zaigrati puno puno bolje nego u proteklim susretima. Puno emocija bit će u dvoboju Čeha i Slovaka. Česi dosta osciliraju u dosadašnjem dijelu turnira dok Slovačka igra jako loijepo i efikasno. Vrlo zanimljiv dvoboj u kojem ipak dajemo malu prednost Česima koji bi konačno trebali početi i zabijati...

U short-tracku na rasporedu je finale štafeta kod klizačica na 3000 metara. Kanada, Italija, Kina ili Južna Koreja odnijet će zlato. Kvalifikacije će odraditi klizačice na 1000 metara i klizači na 500 metara.

Snowboardaši na rasporedu imaju paralelni veleslalom. Najveći favoriti za medalju su Švicarci i teško je za vjerovati da braća Schoch ili netko od Švicaraca neće uzeti barem jednu medalju.

Medalje će biti podijeljene i klizačicama na 1500 metara. Glavne kandidatkinje su Njemica Anni Friesinger, Kanađanke Cindy Klaasen i Kristina Groves, Nizozemke Renate Grönewold i Ireen Wüst te Amerikanka Jennifer Rodriguez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!