Tenis

Neuspješan start na Floridi

Ivor Krapac • ponedjeljak, 20.03.2006.

Ivana Lisjak i Roko Karanušić zaustavljeni su u prvom kolu kvalifikacija jakog turnira u Miamiju. 20-postavljenu Lisjak je s 2:6, 7:5 i 6:3 iznenadila Venezuelka Milagros Sequera, 130. tenisačica svijeta, koja je u kvalifikacijski ždrijeb ušla s pozivnicom. Karanušića je, pak, na startu muških kvalifikacija sa 6:4, 5:7 i 7:6(4) zaustavio 17. nositelj, Austrijanac Stefan Koubek (118.)...

Lisjak nije uspjela dohvatiti glavni ždrijeb 3.450.000 $ bogatog WTA turnira. Nakon što je s dva breaka iza 2:2 lako riješila prvi, problemi za Ivanu počeli su rano u drugom setu. Sequera je odmah stigla do breaka prednosti i izgradila vodstvo od 4:1, da bi u narednom gemu propustila 15:40 za dolazak do dvostrukog breaka i vjerojatnog brzog poravnanja na 1-1 u setovima.

Ovako je ipak bilo nešto teže. Lisjak se prvo približila do 4:3, pa potom, nakon novog gubitka servisa, izdržala i Venezuelkin servis za set kod 5:3, spasivši pritom i set-loptu kod 40:30.

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Jurišić

Bio je to prvi korak prema povratku do 5:5, no na tih pet osvojenih gemova je i ostalo. Ivana je u 11. gemu propustila 0:30 i 30:40, lijepu priliku da povede sa 6:5, da bi odmah potom izgubila servis i morala u neizvjesnost trećeg seta.

U toj dionici Sequera je sve riješila s još dva breaka. Prvi se dogodio u četvrtom gemu i nije se pokazao dovoljnim, no nakon drugog, za vodstvo od 5:3, Ivana se više nije uspjela vratiti i Venezuelka je mogla proslaviti prolaz u drugo kolo.

Drugi hrvatski adut u kvalifikacijama bio je Roko Karanušić, no ni on nije dohvatio drugo kolo. Austrijski Davis Cup reprezentativac Stefan Koubek slavio je u tie-breaku trećeg seta, nakon što se Roko prethodno vratio s ruba poraza u završnici drugog.

Koubek je vodio sa 6:4 i 5:2, no hrvatski predstavnik tada je izveo mini-preokret i s pet uzastopnih gemova (break kod 5:3 i 5:5) ušao u treći set. Ipak, preokret nije bio potpun.

Odlučujući set prošao je bez ijednog breaka, a Rokova najveća prilika dogodila se kod 4:4, kada je propustio 15:40. Nedugo nakon što je to spasio i držao za 5:5, Austrijanac je u tie-breaku punom izgubljenih servis-poena dovršio meč i napravio prvi korak prema glavnom turniru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!