Tenis

"Karlo" protiv Santoroa, Jelena blizu Clijsters

Ivor Krapac • ponedjeljak, 20.03.2006.

Ždrijeb muškog Masters Series turnira i usporednog 3.450.000 $ vrijednog WTA turnira odredio je startne suparnike četvero od šest hrvatskih predstavnika. Ivo Karlović u muškoj, odnosno Jelena Kostanić, Karolina Šprem i Sanja Ančić u ženskoj konkurenciji kreću od prvog kola, dok su Ivan Ljubičić i Mario Ančić slobodni na startu...

Karlovićev prvi suparnik bit će iskusni Francuz Fabrice Santoro, 49. na Entry listi, dok je potencijalna druga prepreka 16. nositelj, Nijemac Nicolas Kiefer (17.).

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Od ostalih nositelja, u tom dijelu ždrijeba je i 18-postavljeni Fernando Gonzalez, s kojim bi se "Karlo" mogao sresti u trećem kolu, dok je u osmini finala potencijalni suparnik drugopostavljeni Rafael Nadal.

Ljubičić je šesti, a Ančić 22. nositelj. "Ljubo" će u drugom kolu dočekati pobjednika susreta Šveđanina Jonasa Björkmana (68.) i Čeha Robina Vika (70.), dok je prvi nositelj s kojim bi se mogao susresti 30-postavljeni Talijan Filippo Volandri (31.), potencijalni suparnik u trećem kolu.

Ukoliko sve prođe u skladu s renkingom, Ivan bi u osmini finala išao na desetopostavljenog Andrea Agassija ili 20. nositelja Robbyja Gineprija, dok bi u četvrtfinalu bio moguć susret s Nadalom.

Prvi suparnik Marija Ančića bit će bolji iz dvoboja Austrijanca Jürgena Melzera (77.) i kvalifikanta.

Ukoliko Mario prođe tu prepreku, u trećem kolu mogao bi ga dočekati 12. nositelj Richard Gasquet, u osmini finala bi po renkingu išao na Nikolaja Davidenka ili Marcosa Baghdatisa, a najjači od potencijalnih četvrtfinalnih suparnika je treći nositelj David Nalbandian.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Jelena Kostanić će se na startu ženskog turnira susresti s Amerikankom Jill Craybas (54.), a pobjeda bi joj donijela drugo kolo protiv druge nositeljice Kim Clijsters.

Karolinu Šprem na prvoj prepreci čeka Ruskinja Ana Čakvetadze (36.). Pobjednici tog dvoboja u drugom kolu slijedi susret s 31. nositeljicom, Izraelkom Shahar Peer (33.), a treće kolo donijelo bi potencijalni dvoboj s osmopostavljenom Venus Williams.

Sanja Ančić, koja je dobila pozivnicu, isprobat će koliko može na velikoj pozornici u dvoboju s Čehinjom Ivetom Benešovom (43.). Pobjednica susreta Ančić - Benešova u drugom kolu ide na 14. nositeljicu Anu Ivanović (16.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!