Tenis

"Rečeno mi je da neću igrati"

Ivor Krapac • srijeda, 29.03.2006.

Nakon što je jučer Ivan Ljubičić obznanio sastav za četvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa protiv Argentinaca bez Ive Karlovića, treći hrvatski "reket" jutros nam je E-Mailom potvrdio da je odluka o izostavljanju s popisa za skori reprezentativni ogled u Zagrebu bila samo njegova...

"Izravno mi je rečeno da neću igrati, zato nisam vidio razlog da budem tamo i sjedim na klupi", iznio je svoje argumente "Karlo": "Nema nikakvih negativnosti između mene i drugih igrača i ne razumijem zbog čega je moja odluka toliko kontroverzna. I daleko bolje rangirani igrači od mene ne nastupaju svaki puta u Davis Cupu u svojim državama."

"Ne znam čemu toliki pritisak da budem u momčadi kad niti ne igram, ljudi su uvijek spremni kritizirati... U budućnosti, naravno, postoji mogućnost da se vratim, budem u momčadi i navijam, no to će zahtijevati daljnje pregovore", dodao je treći hrvatski "reket".

Vezane vijesti

Dakle, sve je jasno - Ivo je želio bar nekakvu garanciju da će igrati, no teško je očekivati da bi mu, pored zdravih i spremnih Ljubičića i Marija Ančića, sadašnji ili bilo koji budući izbornik takvu garanciju mogao dati.

No, postavlja se pitanje što će se dogoditi ukoliko protiv Argentinaca, ili u nekom budućem meču, "Ljubo" ili Mario ne budu zdravi i spremni? Karlović je ipak potreban hrvatskoj reprezentaciji, da je drugačije ne bi ni dobivao pozive...

Ovako, njegova odluka da drugi put zaredom propusti susret reprezentacije ponovno predstavlja veliki rizik u slučaju Ljubičićeve ili Ančićeve ozljede ili umora. Ostaje nada da odnosi sa suigračima ipak nisu poremećeni, kako Ivo tvrdi, i da je u budućnosti povratak moguć, iako je novi propušteni reprezentativni meč sigurno ostavio posljedice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!