Rukomet

Agram M. - Steaua: Kelentrić spašavao, Sulić uprskao

Ivor Krapac • subota, 01.04.2006.

Ovosezonski europski put Agram Medveščaka prekinut je u polufinalu Challenge kupa. Agrameri su u večerašnjoj uzvratnoj utakmici protiv Steaue slavili s 25:24 (14:12), no presudila je pobjeda Rumunja od dva razlike u prošlotjednom prvom polufinalnom susretu...

Polufinale Challenge kupa, uzvratna utakmica
AGRAM MEDVEŠČAK - STEAUA 25:24 (14:12)
Zagreb, Dvorana II Doma sportova, 800 gledatelja
Suci: Muro San Jose i Rodriguez Murcia (oba iz Španjolske)

Agram Medveščak: Jerković (0+1 obrana), Kelentrić (17), Sulić 2, Bičanić, Bilić 2, Raič 4, Knežević, Bešlić, Pašalić 1, Obad, Čupić 6(3), Vukić 2, Ostarčević 3, Grgić 5.

Vezane vijesti

Steaua: Ciobanu (0+1), Laufceac (12), Birtalan 1(1), Novanc 5, Gheorghe, Mihaila 1, Mazilu 3, Stamate 1, Preda 1, Pancu, Sania 5, Rapciuga 2, Petre, Cian 5.

Sedmerci: Agram Medveščak 3/4, Steaua 1/2
Isključenja: Agram Medveščak 8 minuta, Steaua 6 minuta
Igrač utakmice: Mario Kelentrić (Agram Medveščak).

Odlični Mario Kelentrić i vrlo dobra 3-2-1 obrana nisu bili dovoljni Agramerima da dohvate željeno finale. Presudila im je posljednja sekunda i pogodak Mariana Rapciuge s lijevog krila za veliko slavlje rumunjske momčadi, no i prije tog odlučujućeg gola domaći nisu izgledali osobito dobro. U napadu je bilo previše pogrešaka i, sveukupno gledano, previše rupa u momčadi da bi ovo završilo sretnije.

Slika 1 od 2.

Igrači Agrama držali su inicijativu i vodstvo od početka do kraja, no ipak nisu uspjeli potpuno slomiti goste iz Bukurešta. Predvođeni Raičem i Čupićem u napadu, te Kelentrićem na vratima, u prvom dijelu su nekoliko puta stizali do tri pogotka prednosti, ali su se gosti svaki put vraćali i relativno lako držali rezultatski priključak. Pomoglo im je što su Agrameri napravili previše tehničkih pogrešaka i time na neki način anulirali učinak raspoloženog Kelentrića, koji je već na poluvremenu imao deset obrana.

Nakon prvih 30 minuta bilo je 14:12, a drugi dio donio je malo ubrzavanje Agramera, koji su u 40. minuti prvi put danas izgradili prednost od četiri gola (20:16). Čupić je bio precizan iz sedmeraca, a Grgić s crte, no nedostajalo je uobičajeno izdanje Renata Sulića, inače jake karike momčadi Ivice Obrvana.

Hrvatski reprezentativni kružni napadač bio je praktički nevidljiv u većem dijelu susreta, a kad se istaknuo, učinio je to na negativan način. U 53. minuti Agrameri su imali 24:20 i napad, izradili dobru akciju Suliću na crtu - no Renato je na ziceru odigrao prenonšalantno i slabim pokušajem dao priliku vrataru Laufceacu da obrani taj udarac. Da je Sulić zabio, bilo bi 25:20 i tek nešto više od šest minuta do kraja, pitanje je bi li Rumunji to stigli...

Slika 2 od 3.

Ovako je sve otišlo u krivom smjeru. Mazilu i Sania, a na koncu i Rapciuga, koji je zabio posljednja dva Steauina pogotka, pobrinuli su se za slavlje gostujuće momčadi, a nije pomoglo ni što je pola minute do kraja Jerković skinuo Maziluov sedmerac. Jednostavno, Agrameri su nakon Sulićevog promašenog zicera potpuno posustali u napadu, a Rumunji su to znali iskoristiti.

Unatoč nesretnom kraju, Mario Kelentrić zaslužio je titulu igrača utakmice, no dobar učinak nije mu bio utjeha. "Nikako nas neće sreća... Što mi vrijede sve obrane kad je ona zadnja lopta s krila prošla kroz ruke", kazao je nakon susreta.

"Nakon ovog, teško je nešto pametno analizirati, ali mislim da je šteta što nismo raširili igru i više koristili krila, Pašalić je u onoj šansi koju je imao lijepo uskočio i zabio. Ovo je veliki šok za sve nas, odlučile su sekunde i nijanse, no moramo odati priznanje suparniku i reći da su trenutno jako kvalitetna momčad za nas. Trebamo ići dalje i okrenuti se prvenstvu", dodao je Kelentrić.

Danijel Grgić bio je najefikasniji Agramer iz igre, s pet pogodaka: "Definitivno nismo momčad koja ima sreće... Ruke su nam se skratile u završnici, nitko nije preuzeo odgovornost i nismo uspjeli proći. Ne bih htio kriviti nikog, ali bih ipak izdvojio onaj Sulićev promašaj kod četiri razlike za nas, to je možda bilo ključno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!