Tenis

Bez prave ruke - ne ide

Ivor Krapac • subota, 15.04.2006.

Nakon osvajanja Miamija i polufinala Amelia Islanda u prethodna dva turnirska nastupa, Svjetlana Kuznjecova nije došla jednako daleko na ovotjednom 1.340.000 $ bogatom WTA turniru u Charlestonu. Četvrtopostavljena Ruskinja zapela je u četvrtfinalu...

Kuznjecovu je sa 6:3 i 7:6(4) zaustavila šesta nositeljica, Njemica Anna-Lena Grönefeld, koja je odlično iskoristila što Ruskinja nije bila maksimalno zdrava i spremna za ovaj meč. Smetala ju je bol u ruci, s kojom nije uspjela pružiti nešto više od solidnog otpora njemačkoj suparnici.

Kuznjecova se, tako, drugi tjedan u nizu zaustavila uz problem s ozljedom. Prošlog tjedna je u polufinalu Amelia Islanda predala Francesci Schiavone zbog boli u kuku.

Justine Henin-Hardenne i Nadja Petrova nisu dozvolile četvrtfinalno iznenađenje. Nakon što je kolo ranije svladala Karolinu Šprem, prvopostavljena Henin-Hardenne napravila je novi korak sa 6:4 i 6:1 protiv Dinare Safine, dok je Petrova dohvatila polufinale s glatkih 6:2 i 6:0 protiv Cataline Castano.

Treća nositeljica Patty Schnyder je u posljednjem meču dana bila podjednako uvjerljiva, ubilježivši 6:0 i 6:3 protiv osmopostavljene Nathalie Dechy. Polufinalna suparnica bit će joj Henin-Hardenne, dok će se u donjoj polovici ždrijeba sudariti Grönefeld i Petrova.

WTA Charleston, 14.4.2006., četvrtfinale: Henin-Hardenne (Belgija, 1) - Safina (Rusija, 7) 6:4, 6:1, Schnyder (Švicarska, 3) - Dechy (Francuska, 8) 6:0, 6:3, Grönefeld (Njemačka, 6) - Kuznjecova (Rusija, 4) 6:3, 7:6(4), Petrova (Rusija, 2) - Castano (Kolumbija) 6:2, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!