Tenis

Kraj serije Henin-Hardenne

Ivor Krapac • nedjelja, 16.04.2006.

Justine Henin-Hardenne nije nastavila pobjednički niz na 1.340.000 $ bogatom WTA turniru na zelenoj zemlji Charlestona. Nakon dva naslova (2003., '05.) i 14 pobjeda bez ijednog poraza, serija braniteljice naslova stala je u ovogodišnjem polufinalu, s 2:6, 6:3 i 6:2 u korist Švicarke Patty Schnyder...

Ljevoruka Schnyder ušla je u ovaj dvoboj bez ijedne pobjede u šest dosadašnjih susreta s Henin-Hardenne, no pokazalo se da svaka serija ima svoj kraj. Belgijki su danas prekinute dvije.

Švicarka je osigurala svoje drugo finale Charlestona u karijeri. Prvo se dogodilo prije četiri godine, a nama je ostalo u sjećanju po posljednjem WTA naslovu Ive Majoli, koja je tada slavila u dva seta.

Ovogodišnja suparnica Schnyder bit će druga nositeljica Nadja Petrova, koja je u izvrsnoj formi. Nakon nedavnog osvajanja Dohe i prošlotjedne pobjede u Amelia Islandu, Ruskinja je stigla korak do nove titule s uvjerljivih polufinalnih 6:1 i 6:3 protiv Anne-Lene Grönefeld.

Petrova je, tako, nastavila još jednu konstantnu i vrlo dobru sezonu, u kojoj je jedina tamnija točka poraz u prvom kolu Dubaija protiv Marije Kiriljenko. Na ostalim turnirima nije bila slabija od četvrtfinala, što govori dovoljno.

WTA Charleston, 15.4.2006., polufinale: Schnyder (Švicarska, 3) - Henin-Hardenne (Belgija, 1) 2:6, 6:3, 6:2, Petrova (Rusija, 2) - Grönefeld (Njemačka, 6) 6:1, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!