Tenis

Austrija najpoželjnija, Rusija najatraktivnija

Ivor Krapac, Ante Đorđević • nedjelja, 23.04.2006.

Nakon pobjede nad Argentinom i osiguranih kvalifikacija za Svjetsku skupinu I Fed Cupa, u hrvatskom taboru već su se okrenuli potencijalnom suparniku u tom kvalifikacijskom susretu, koji se igra 15. i 16. srpnja. Čeka nas jedna od reprezentacija koje su ovog vikenda izgubile u prvom kolu elitne Svjetske skupine...

U tom kvartetu su Ruskinje, Francuskinje, Njemice i Austrijanke, a Hrvatska bi u dva od četiri slučaja sigurno bila domaćin. Dogodilo bi se to ukoliko bi nam ždrijeb donio Ruskinje i Austrijanke, protiv kojih su hrvatske reprezentativke u prethodnom susretu bile u gostima. Obzirom na prošlogodišnji susret u Bolu, protiv Njemačke bi se igralo u gostima, dok bi se o domaćinstvu protiv Francuskinja odlučivalo ždrijebom.

Od četiri moguća suparnika idućeg tjedna na ždrijebu, najatraktivnije, ali i najteže bilo bi domaćinstvo protiv Ruskinja, koje imaju širok izbor s čak 11 igračica među prvih 50 na svijetu. "Protiv svakog potencijalnog suparnika imamo dobru šansu ukoliko bude u trećem sastavu... Osim protiv Ruskinja, one su i u trećem previše", rekao je izbornik Goran Prpić uz smijeh.

Vezane vijesti

Austrija zvuči kao najprolaznija opcija, Sybille Bammer i Yvonne Meusburger definitivno ne bi bile nepobjedive u Hrvatskoj. "Naravno, Austrija kod kuće je najlakši izbor... Ipak, nama je najvažnije da smo osigurali ostanak u drugoj skupini, no naravno, probat ćemo izboriti i prvu", dodao je Prpić.

Karolina Šprem i Matea Mezak imale su samo jednu želju - igrati kod kuće. Karolina je rekla da je najvažnije brinuti o vlastitoj igri, a ne o potencijalnom suparniku, dok je Matea poželjela bolju podršku s tribina ukoliko bi se u srpnju igralo u Hrvatskoj. Sve ćemo doznati u utorak na ždrijebu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!