Košarka

Anzulović: "Najgori mogući protivnik u ovom trenutku"

Bruno Blumenschein • utorak, 21.02.2006.

Ne radi se o Zagrebu, kako bi neki s ironijom mogli primjetiti, već o prvoj utakmici Top 16 Eurolige zbog koje ćemo gledati u Domu Dražena Petrovića snažni Panathinaikos. Cibona će tako u četvrtak (18:45, HTV 2) tražiti iskupljenje za poraz u polufinalu Kupa...

Loš pristup, neizvršavanje zadataka i loša igra, sve su to stvari koje momčad Cibone mora promijeniti do četvrtka kako bi mogla ući u ravnopravnu borbu protiv grčkog prvaka. U najavi utakmice slično je govorio i trener Dražen Anzulović: "Nakon Kupa mislim da smo apsolutno, ne podbacili nego izblamirali sve ono što smo kvalitetno napravili s plasmanom u Top 16. Mislim da nam u ovom trenutku dolazi najteži mogući protivnik.".

Nije Zula čekao pitanje zašto je PAO najteži protivnik nego je sam argumentirao. "Najteži protivnik, ne samo po rosteru ekipe, već po onome što sam vidio. Po načinu igre i po strukturi ekipe protiv koje igramo. Od svih utakmica ove sezone u grupi koje smo pripremali, moram reći da Panathinaikos igra najbolju košarku u ovom trenutku.".

Nije dvojio niti sekunde o taktici koju trener Obradović koristi u igri i kojom znaju slomiti protivnika: " Željko (Obradović) tu dosta rotira i nema neku standardnu petorku. Svi igrači koji su u momčadi, zavisno od utakmice imaju svoje uloge. Koristi sva tri playmakera u jednom trenutku (Spanoulis, Diamantidis, Lakovič). To im daje jednu prodornost i brzinu u igri, te pokretljivost na terenu.", objasnio je Anzulović.

Što se tiče nosioca igre i rostera momčadi, trener Cibone je rekao:Na bekovskim pozicijama je tu još Hatzivrettas i Papanikolau. Tih pet igrača nosi igru na vanjskim pozicijama. Pod košem je Batiste, Femerling kao petice Tsartsartis, Alvertis i Šakota kao četvorke. Kada sam vam rekao da Ščepanović i Kalaitzis nemaju ulogu da nose igre i participiraju veći broj minuta, sve sam vam rekao o jačini te ekipe.".

Da nije sve u Panathinaikosu potvrdila je cijela press konferencija kroz koju je trener Cibone provlačio koliko je zapravo loš pristup bio njegovih igrača i njihovo neizvršavanje zadataka. Kada se gleda sa strane, za Cibonu je možda i bolje da ih je Zagreb pobijedio iz kuta da su im otkrili loše strane i da stručni stožer zagrebačkog kluba ima do početka hrvatskog prvenstva vremena popraviti ili barem nadograditi.

Prva pomoć je zasigurno i Levour Warren (Christopher mu je zapravo srednje ime), bivši košarkaš FMP-a, koji će svojom kvalitetom zasigurno dobro doći u rotaciji Anzuloviću. Sve to je i on sam potvrdio: " Warren je na treninzima je pokazao da ima određenu kvalitetu, ali jedno su treninzi, a drugo utakmice Eurolige. Po onome što je pokazao na treningu, pokazao je da može, ali to treba vidjeti i na utakmici. ".

Neugodan poraz od Zagreba u polufinalu Kupa, prva utakmica u grupi koju svi, a pogotovo favoriti žele pobijediti, te netreniranje Bennetta Davisona od subote su sve minusi na Ciboninoj strani, ali potpora publike koja ne bi smjela izostati i domaći teren bi mogli biti zalog za iznenađenje.

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!