Košarka

Anzulović: "Nismo htjeli biti optimisti"

Bruno Blumenschein • petak, 24.02.2006.

Cibona je još jednom dokazala da u pravoj, raspoloženoj večeri i najveći favoriti padaju u Draženovom domu. Novi-stari junak je Scoonie Penn koji je obilježio početak utakmice i kraj. Donosimo Vam izjave trenera obje momčadi i razmišljanja o slijedećim susretima...

Jaka Laković se u najvažnijem trenutku izgubio u vremenu i prostoru, a Dražen Anzulović je mogao slaviti sa svojim igračima još jedan veliki skalp u Euroligi. Dokazali su vukovi da mogu pobijediti svakoga, ali ovog puta su iznenadili i svog trenera. "Moram priznati da niti ja nisam očekivao pobjedu. Nismo niti htjeli biti optimisti s obzirom na snagu protivnika. Mi smo se nadali da pružimo što jači otpor, taktički se za svaku utakmicu pripremamo dobro, ali da pobijedimo jednog ovakvog protivnika nismo niti sanjali.", odmah po završetku utakmice je komentirao Zula.

Nešto poslije je ušao u press centar s osmijehom na licu, ali je počeo u svom standardnom, prilično smirenom tonu: "Čestitam svojim igračima na svemu što su dali na parketu. Mislim da se našoj pobjedi ne može prigovoriti ništa. Po meni, igrali smo protiv najbolje ekipe u ovom trenutku u Europi. Sigurno da je ovo velika pobjeda za nas. Imali smo kontrolu tijekom cijele utakmice, osim u posljednje dvije-tri minute kada su naše greške iskažnjavali brzim kontra napadima.".

Trebalo je pričekati gostujućeg trenera Željka Obradovića, ali se isplatilo jer je aktualni prvak Grčke, nakon standardne čestitke Ciboni na pobjedi bio otvoren i bez zavaravanja: "Mi nismo uspjeli igrati na način, na koji igramo ove godine. Sramotan broj asistencija pokazuje da nije bilo velike želje za suradnjom i to je osnovni problem. Nismo imali dobar protok lopte i ušli smo u ritam utakmice koji Ciboni odgovara.".

Koliko je Ciboninom navijaču drago bilo vidjeti da Lakovič nije uspio napraviti konkretnu akciju na koš niti uputiti šut za izjednačenje ili eventualnu pobjedu gostiju u istu ruku je bilo čudno kako tako kvalitetan igrač može toliko loše odigrati posljednjih deset sekundi utakmice. Evo kako to vidi bivši izbornik SiCG: "Moja trenerska filozofija je da uopće o tome ne razmišljam, o posljednjih deset sekundi. To apsolutno nema veze s rezultatom jer je Panathinaikos momčad koja kvalitetom mora dobiti Cibonu puno prije tih posljednjih deset sekundi.".

Jedan od najpoznatijih SiCG trenera nije tu stao s kritikama svoje momčadi: "Moji igrači danas nisu bili koncentrirani, ali i ne samo to. Što se tiče slobodnih bacanja, pogodili smo samo 56% što je na razini juniorske momčadi. Šut Spanoulisa kod 71:70 nakon nekoliko sekundi napada isto pokazuje koncentraciju koju nismo imali, a vrlo slično je i kod ulaza Penna kada smo na plus tri napravili osobnu pogrešku uz pogođeni koš.".

I istina je sve to, Panathinaikos je objektivno kvalitetnija momčad s dužom klupom i bez ozljeda glavnih igrača, ali je isto tako istina da je Cibona nakon 40 minuta večerašnje utakmice došla do važne pobjede koja uz koncentriran pristup svakoj utakmici može donijeti neslućene rezultate. Pitanje je može li Penn izdržati grčeve kao na kraju treće četvrtine? Može li se Warren uklopiti u momčad, a centri Cibone ponoviti izdanje protiv jakog PAO-a? Subotnji okršaj s Crvenom Zvezdom će pokazati već dosta toga.

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSkrol

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!