Ostali sportovi

Cro Cop preko Minowe traži put do Fedora

Igor Jurišić • petak, 05.05.2006.

Danas se u Japanu održava prva runda velikog PRIDE GP turnira u apsolutnoj kategoriji, na kojem nastupa 16 ponajboljih PRIDE-ovih boraca...

Prema procjeni internet kladionica, naš Mirko Filipović tek je četvrti favorit za osvajanje ovog supervažnog turnira. Prema mišljenju kladionica, veće šanse od njega imaju Minotaur, Mark Hunt i Alexander Emelianenko. Prva prepreka našem borcu na putu do novog sraza s neprikosnovenim PRIDE-ovim prvakom bit će japanski borac Ikuhisa Minowa. Opće je mišljenje većine MMA fanova, da naš borac gotovo i nije mogao dobiti lakšeg protivnika na otvaranju GP-a.

Prvo što treba istaknuti jest činjenica da je Ikuhisa Minowa nekih 20-ak kilograma lakši od Mirka. Do sada se u karijeri borio u čak 63 borbe i pritom zabilježio 32 pobjede, 23 poraza i osam neodlučenih rezultata. Svoje mjesto u GP turniru zacementirao je pobjedom protiv gorostasnog Gianta Silve na Bushido 10 turniru. Iako bi ova pobjeda mogla zazvučati alarmantno pred meč s Crocopom, istaknimo da je Giant Silva jedan od marginalnih boraca u PRIDEU, čovjek koji osim veličine i snage ne posjeduje nikakvu tehniku i kao takav nije dostojan protivnik ozbiljnijim PRIDE-ovim borcima.

Slika 1 od 2.

Vezane vijesti

Minowa je borac koji ne bježi od izazova, borio se skoro u svim kategorijama, vrlo često protiv puno težih protivnika. Na njegovu žalost, uglavnom je gubio mečeve sa svim poznatijim PRIDE-ovim imenima. Tako u svom skoru ima poraze od Wanderleija Silve, Sakurabe, Schilta, Murilla Bustamantea, Evana Tannera i Quintona Jacksona. Od njegovih zvučnijih pobjeda izdvajamo one protiv Phila Baronija, Gilberta Yvela, Ryana Graciea i Daijiua Takasea.

Što se tiče Mirka Filipovića, njemu će ovo biti drugi nastup na GP turnirima. Prvi je neslavno završio, senzacionalnim porazom od Amerikanca Kevina Randlemana nokautom u prvoj rundi. Ovaj puta Mirko ima sigurno znatno slabijeg protivnika na putu i sve osim njegove pobjede bilo bi prvorazredno iznenađenje. Minowine šanse za uspjeh u ovom meču samo su teoretske prirode. Minowina jedina šansa je u zalutalom sretnom udarcu ili u borbi u parteru, gdje bi eventualno mogao «prodati» Mirku neki od svojih zahvata na nozi poput heel hooka. Ipak, do partera je vrlo dug i težak put, jer Crocop je borac sa najboljim sprawlom u PRIDE-u i najboljom obranom od rušenja. Ako borba i dođe u parter, vjerujemo da će par godina treniranja sa Fabriziom Werdumom biti više nego dovoljno da se neutraliziraju Minowini pokušaji. Sve u svemu očekujemo pobjedu Mirka Filipovića brzim nokautom u prvoj rundi i plasman u četvrtfinale PRIDE GP turnira. A tada na red dolaze "bad boysi"...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!