Ostali sportovi

Boks: Nova pobjeda Preskara, bizaran kraj borbe za naslov

Igor Jurišić • nedjelja, 21.01.2007.

Mladi hrvatski teškaš Mario Preskar došao je do svoje 12. pobjede u profesionalnoj karijeri. Mario je večeras nastupao u sklopu boksačkog spektakla u Baselu, a protivnik mu je bio čvrsti Talijan Paolo Ferrara...

Talijan se pokazao kao sasvim solidan borac i naš borac nije uspio riješiti borbu prije kraja predviđenih 8 rundi. Na kraju je kod sudaca ipak ostavio puno bolji dojam i tako došao do svoje 12. pobjede u 13 profesionalnih nastupa (jedan remi).

Na istoj priredbi je održan i meč za titulu svjetskoj prvaka u teškoj kategoriji po WBA verziji. Protagonisti su bili aktualni prvak, gorostasni Rus Nikolay Valuev i američki izazivač Jameel McCline. Očekivao se zanimljiv meč dvojice gorostasnih boraca, no na kraju se sve završilo bizarnom ozljedom McClinea potkraj treće runde. Naime, Amerikanac je u žaru borbe iščašio koljeno i s bolnom grimasom se srušio na pod ringa. Vrlo brzo je postalo jasno da se radi o prilično teškoj ozljedi i da neće biti ništa od nastavka borbe. Valuev je tako na bizaran način ostao prvakom WBA kategorije, popravivši svoj ionako impresivan skor na 46 pobjeda iz isto toliko nastupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!