Zimski sportovi

Slalomski vikend u Shiga Kogenu i Leviju

Branimir Korać • četvrtak, 09.03.2006.

Skijaši i skijašice odrađuju posljednje utrke uoči nastupa na završnici Svjetskog kupa u Aareu. Japanski Shiga Kogen ugostit će skijaše koji već u noći sa četvrtka na petak voze slalom, a skijašice će svoju slalomsku utrku odraditi u petak...

U jedan sat po hrvatskom vremenu u japanskom Shiga Kogenu u noći sa četvrtka na petak vozit će se prva vožnja slaloma. Druga je na rasporedu u četiri sata, a isti je raspored i u noći s petka na subotu.

Slika 1 od 2.

Startna lista za prvi slalom je poznata, a Hrvatsku će predstavljati Ivica Kostelić i Dalibor Šamšal. Ivica će startati kao 13., a Dalibor posljednji 65. Prema informacijama iz našeg tabora u Japanu, Ivica i Dalibor odradili su dobro hang treninge (slobodne treninge) i s dosta optimizma očekuju nastup u utrci.

Vezane vijesti

Ivicu još uvijek drži dobro raspoloženje iz Torina i u Shiga Kogenu bi mogao napraviti odličan rezultat. Ulazak u prvih desetbio bi vrlo dobar, a u pet odličan.

Slalom će otvoriti Šveđanin Andreas Myhrer, drugi će startati Giorgio Rocca.

Slika 2 od 3.

Startna lista slaloma skijaša: 1. Andreas Myhrer (Švedska), 2. Giorgio Rocca (Italija), 3. Rainer Schönfelder (Austrija), 4. Reinfried Herbst (Austrija), 5. Kalle Palander (Finska), 6. Ted Ligety (SAD), 7. Benjamin Raich (Austrija), 8. Kentaro Minagawa (Japan), 9. Alois Vogl (Njemačka), 10. Thomas Grandi (Kanada), 11. Akira Sasaki (Japan), 12. Markus Larsson (Švedska), 13. Ivica Kostelić (Hrvatska), 14. Manfred Pranger (Austrija), 15. Stephane Tissot (Francuska).

Janica Kostelić nešto je bliže kući, nalazi se u finskom Leviju gdje su također na rasporedu dva slaloma. Skijašice prvi slalom imaju na rasporedu u petak u 16 sati, a druga vožnja je u 19 sati. U subotu će na stazi izaći dosta ranije, prva vožnja na rasporedu u deset sati, a druga u 13 sati.

Situacija je i ovdje već dobro poznata. Janica je svakako u najužem krugu favoritkinja za pobjedu, a najveće protivnice bit će joj uz Anju Pärson Austrijanke Schild, Zettel i Hosp.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!