Ostali sportovi

Sjajan dan za Ruse, Irkinja iznenadila favoritkinje

Branimir Korać • subota, 11.03.2006.

Drugog dana Svjetskog atletskog dvoranskog prvenstva, Rusija je uzela čak sedam medalja i tako bila uvjerljivo najbolja nacija dana.Najveće iznenađenje priredila je Irkinja O'Rourke koja je uzela zlato na 60 metara s preponama...

Najbolja utrka današnjeg dana bila je ona na 60 metara s preponama kod atletičara. U sjajnoj završnici slavio je najbrži preponaš svijeta ove sezone Terence Trammell sa 7.43 što je ujedno i najbrže vrijeme ove godine. Srebro je otišlo Kubancu Dayronu Roblesu, a bronca Dominiqueu Arnoldu koji je trčao 7.52 kao i Maurice Wignall i Stanislavs Olijars, ali mu je foto-finiš donio medalju.

Kod atletičarki iznenadila je Irkinja Derval O'Rourke koja je istrčala novi irski rekord 7.84 i iznenađujuće uzela zlato. Srebro je pripalo Glorie Alozie, a bronca Susanni Kallur. Odlična Jamajčanka Lacena Golding-Clarke potpuno je razočarala i ostala bez medalje.

Iznenađenja nije bilo na 1500 metara za atletičare. Ivan Heško došao je u Moskvu kao najveći favorit i uzeo zlato. U dosta sporoj utrci Heško je u finišu bio brži od Daniela Komena kojem je tako pripalo srebro dok je do broince došao Angwenyi Elkanah Onkware iz Kenije.

U skoku u dalj prvo afričko zlato u ovoj disciplini odnio je Ganac Ignisious Gaisah sa skokom od 8.30. U dramatičnoj posljednjoj seriji do srebra je došao Panamac Irving Saladino sa skokom centimetar kraćim što je ujedno i rekord Amerike, a broncu s 8.19 uzeo je Andrew Howe za Italiju.

Jelena Isinbajeva očekivano je uzela zlato u skoku s motkom. Isinbajeva je pokušala i popraviti svjetski dvoranski rekord, namjestila letvicu na 4.93, ali ju je tri puta rušila. Srebro je pripalo Anni Rogowskoj, a bronca Svetlani Feofanovoj.

U briljantnom danu za Ruse zlato i srebro uzeli su u skoku u vis. Jaroslav Ribakov s lakoćom je išao preko 2.37 što je bilo dovoljno za zlato u borbi sa sunarodnjakom Andrejom Terešinom. Bronca je pripala Linusu Thörnblandu iz Švedske, a bez medalja su ostali daleko renomiraniji Stefan Holm i Andrij Sokolovskij.

Kod troskokašica Tatjana Lebedjeva bila je najduža sa 14.95, ali je u posljednjoj seriji dobro zadrhtala kada je njena sunarodnjakinja Ana Pjatih skočila na 14.93. Pjatih je to bilo dovoljno za srebro dok je broncu uzela Sudanka Yamile Aldama.

Na 3000 metara kod atletičarki Meseret Defar pokvarila je planove Ruskinjama koje su tražile zlato i još jednu medalju. Na kraju su se morale zadovoljiti tek srebrom Lilije Šobuhove. Broncu je uzela Poljakinja Chojecka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!