Ostali sportovi

Božić izgubio, Abraham obranio titulu

Damir Sirković • nedjelja, 05.03.2006.

Hrvatski boksač Stipe Božić izgubio je prestižni meč protiv Gruzijca s ruskom putovnicom, Davida Gogijašvilija. U borbi koja je trajala predviđenih osam rundi, suci su s 2:1 dodijelili zasluženo pobjedu Gogijašviliju. Na priredbi u njemačkom Ogdenburgu, glavna borba večeri je bila obrana titule Arthura Abrahama protiv izazivača Shannena Taylora.

Božićev protivnik je bio dominantan, ne ostavljajući našem šampionu previše mjesta za kombinacije. Božićeva najbolja runda je bila šesta, u kojoj je plasirao nekoliko uspješnih serija iz blizine. Dva su trenutka obilježila borbu, knockdown u kojem se Božić našao na početku druge runde, i kraj četvrte runde. Tada je Gogijašvili u jednom sudaru glavama raskrvario Božića, koji je pritom zaradio brojanje od strane suca u ringu! Božić je pokazao veliko htijenje i pokušao je do kraja napraviti preokret, ali Gruzijac se pokazao kao tehnički odlično potkovan borac, i priveo je borbu kraju bez većih problema. Ovo je drugi Božićev profesionalni poraz.

Armenac s njemačkim državljanstvom pobijedio je na bodove Shannena Taylora i tako zadržao titulu prvaka supersrednje kategorije. Borba nije pružila previše atraktivnog boksa, tek je u devetoj rundi Australac Taylor bio na rubu prekida, nakon serije Abrahamovih napada. Ostalih dvanaest rundi gledao se oprezan, zatvoren boks.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!