Zimski sportovi

NHL: Šokovi za Detroit i Ottawu

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 24.04.2006.

Nakon dominacije domaćina u prvim utakmicama NHL playoffa, sinoć su četiri druge utakmice donijele isto toliko pobjeda gostiju, pa su sada četiri serije prvog kruga poravnate na 1-1...

Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 2:4 (1-1)

Oilersi su uspjeli uzvratiti Red Wingsima za poraz u prvoj utakmici vrlo pametnom igrom - "uspavali" su domaćine lukavim zamkama na sredini leda, da bi onda naglo pojačali agresiju i stigli do pogodaka koji su donijeli pobjedu. Edmonton je poveo s 1:0 pogotkom Prongera, no najbolja momčad regularne sezone uzvraća pogocima Williamsa i Zetterberga te dolazi u vodstvo od 2:1.

Međutim, krajem druge trećine Edmonton postiže dva pogotka u razmaku od jedne minute (Winchester i Pisani), što se pokazalo dovoljnim za pobjedu. Stoll je na asistenciju Prongera još dodao pogodak u praznu mrežu na kraju utakmice za konačnih 4:2. Dwayne Roloson obranio je 33 udarca za Oilerse, koji će sada imati priliku na domaćem ledu doći u prednost protiv Detroita.

Nashville Predators - San Jose Sharks 0:3 (1-1)

San Jose nije ponovio greške iz prve utakmice protiv Predatorsa te je protiv najboljeg domaćina lige slavio s 3:0 i tako mu "ukrao" prednost domaćeg leda. Sharksi su sve riješili u prvoj trećini koju su dobili s 3:0, pogocima Marleaua, Smitha i Cheechooa koji je asistirao kod prva dva pogotka. Vesa Toskala obranio je svih 25 udaraca Predsa za svoj prvi shutout u doigravanju u karijeri.

Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 3:4 (1-1)

"Munje" su pokazale srce šampiona u drugoj utakmici serije protiv Ottawe koja još jednom nije uspjela povesti 2-0. Senatorsi, naime, nikada nisu poveli 2-0 u seriji, čak pet puta propustili su tu priliku nakon što su dobili prvu utakmicu. Martin St. Louis, prošlogodišnji MVP lige koji je cijelu sezonu tražio pravu formu, konačno je odigrao vrhunski, s dva gola predvodio je svoju momčad do važne pobjede. Kapetan Brad Richards je uz pogodak imao i dva asista, dok je John Grahame obranio 22 udarca Senatorsa.

Calgary Flames - Mighty Ducks of Anaheim 3:4 (1-1)

I "Moćne patke" uspjele su izjednačiti seriju protiv favorita Calgaryja, pa će tako imati prednost domaćeg leda u ostatku serije. Anaheim je poveo s 3:0 pogocima Kunitza, Niedermayera i Lupula, a nakon što su Flamesi uspjeli smanjiti na 3:2 njihov povratak spriječio je Pahlsson pogotkom za 4:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!