Zimski sportovi

NHL: Detroit 'visi', Ottawa pokazala moć

Tomislav Pacak • srijeda, 26.04.2006.

Sinoćnje utakmice doigravanja u NHL donijele su prednost od 2-1 za četiri momčadi - Edmonton, Ottawu, Calgary i San Jose. Najveće iznenađenje priredio je Edmonton koji je opet svladao Detroit, pa je najbolja momčad regularne sezone u velikoj opasnosti...

Edmonton Oilers 4:3 - Detroit Red Wings 4:3 (2 pr.)

Oilersi su uspjeli još jednom svladati najbolju momčad lige i tako doći u vodstvo od 2-1. Pogodak odluke djelo je Jarreta Stolla u drugom produžetku, nakon što su Oilersi u prvom overtimeu preživjeli pravu kanonadu udaraca Red Wingsa.

Srećom po domaćine, na golu su imali raspoloženog Dwayne Rolosona koji je obranio 44 udarca Red Wingsa. Edmonton je bolje krenuo, pogocima Spaceka, Smytha i Torresa poveli su s 3:1, za Red Wingse je zabio Henrik Zetterberg. Ipak, treća trećina donosi premoć Detroita, Zetterberg i Schneider pogađaju za 3:3, nakon čega Red Wingsi dominiraju u prvom produžetku. Ipak, dominaciju će svi zaboraviti, piše se samo pobjeda Edmontonu...

San Jose Sharks - Nashville Predators 4:1 (2-1)

Iako je Nashville poveo u San Jose pogotkom Kimmoa Timonena, San Jose je upisao relativno laganu pobjedu u trećoj utakmici i tako preuzeo vodstvo od 2-1. Patrick Marleau postigao je dva pogotka, iskoristivši koncentraciju obrane Predsa na dva njegova suigrača, Thorntona i Cheechooa. Steve Bernier postigao je jedan pogodak i odao priznanje svom kapetanu Marleau: "On je kapetan, on je veteran, i kada ga vidite da igra kao sada, jednostavno ga morate slijediti. Teško je slijediti to kako on igra, ali on vodi cijelu momčad."

Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 4:8 (1-2)

Ottawa je u Tampi, osim napadačke raskoši, pokazala da može biti i čvrsta i agresivna momčad, pa su Senatorsi razbili aktualne prvake s čak 8:4. Vermette i Havlat postigli su po dva gola za pobjednike, dok su po jedan dodali Chara, Redden, Heatley i Eaves. Strijelci za Lightning, koje su opet razočarali vratari Grahame i Burke, bili su Ranger (2), St. Louis i Kubina.

Mighty Ducks of Anaheim - Calgary Flames 2:5 (1-2)

Calgaryju su pobjedu u Anaheimu donijele 'specijalne momčadi' - Flamesi su vrlo dobro odigrali s igračem više te s igračem manje, a rezultat je bila vrijedna 5:2 pobjeda koja je Kanađanima donijela prednost od 2-1 u seriji. Langkow, McCarty, Regehr, Huselius i Kobašev zabili su za Flamese, dok je jedini strijelac za "moćne patke" bio mladi branič Beauchemin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!