Zimski sportovi

Curling club ''Zagreb'' maksimalnim učinkom do prvoga mjesta

Sportnet • ponedjeljak, 08.05.2006.

Pobijedivši u svih šest utakmica, prvak Hrvatske u curlingu postala je ekipa Curling kluba „Zagreb“. Ekipa u sastavu Alen Čadež, Dalibor Golec, Dražen Ćutić, Davor Palčec i Ognjen Golubić samo je potvrdila dobru igru iz prvoga djela prvenstva, te sve susrete završila s maksimalnim učinkom, bez ijednog poraza.

Na natjecanju održanom u mađarskoj Budimpešti sudjelovala su četiri curling kluba: CC „Zagreb“, CK „Vis“, CK „HPB-Čudnovati čunjaš“ i CK „Zapruđe“. Četiri hrvatska kluba igrala su po „round robin“ sustavu, odnosno svatko sa svakim. Pobjeda je nosila dva boda a prvak je bio poznat nakon ukupno dvanaest utakmica.

Borba za drugo mjesto bila je neizvjesna do samoga kraja. Odlučivao je zadnji „stone“ u zadnjemu „endu“, posljednje igre, u kojem su sretniji i spretniji bili igrači Curling kluba „HPB-Čudnovati Čunjaš“ ispred igrača „Vis-a“.

Od kada je prije tri godine bačen prvi „stone“, ovo je prvo službeno natjecanje koje je je organizirao Hrvatski curling savez. Želja je u dogledno vrijeme, uz postojeća tri aktivna kluba, do slijedećeg prvenstva, koje će biti održano u ožujku slijedeće godine u prvenstvo uključiti još najmanje četiri ekipe, koje trenutačno povremeno treniraju ali nemaju kompletne uvjete za rad.

Na prvenstvu je nastupila i ženska ekipa Curling kluba Zapruđe, koja je igrala van konkurencije, ali je na koncu u konačnom poretku zauzela drugo mjesto.

Prvak Hrvatske ekipa CC Zagreb, prvim je mjestom izborila i nastup na Europskom prvenstvu, gdje će uz žensku reprezentaciju koju čine igračice CC Zapruđe, nastupiti u prosincu u švicarskom Baselu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!