SP 2006.

Pletikosa ispred Butine

Tomislav Pacak • petak, 19.05.2006.

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se jučer u Sheratonu te su time zapravo započele pripreme za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. Izbornik Kranjčar najavio je da je trenutno prvi vratar reprezentacije Stipe Pletikosa, nove(stare) klubove potvrdili su Jerko Leko i Josip Šimunić, a testiranja su pokazala da su svi igrači zdravi...

U Sheraton su prije ručka stigli svi reprezentativci osim Roberta Kovača koji je "zapeo" u Sloveniji, a nakon objeda krenulo se u dvije grupe na testiranja na Kineziološkom fakultetu odnosno u kliniku Magdalena u Krapinskim toplicama.

Jasno, susret reprezentativca još je jednom potvrdio odličnu atmosferu u momčadi koja će biti najjači adut "kockastih" u Njemačkoj, uz jasno dokazanu kvalitetu. Šimunić je novinarima potvrdio da je potpisao vrlo izdašan novi ugovor s Herthom, "u Berlinu mi je proteklih 6,5 godina bilo prekrasno", dok je Jerko Leko najavio da će ugovor s Monacom potpisati u ponedjeljak i da je potpuno miran glede svoje budućnosti.

Izbornik je stigao u Zagreb iz Pariza gdje je gledao finale Lige prvaka, a kaže da je Arsenalova igra pokazala kako se donekle može zatvoriti Ronaldinho s kojim ćemo se suočiti u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva. Japanski novinari, kojih je opet bilo mnogo, "izrešetali" su izbornika pitanjima o tome koliko pozna njihovu reprezentaciju, ali Cico se nije dao previše uvući u priču o Japancima. Još je jednom ponovio kako će se Hrvatska, Australija i Japan boriti za 2. mjesto u skupini, iako "Brazil nije neranjiv".

Kranjčar je istaknuo da su svi reprezentativci u povoljnoj psihološkoj situaciji - ili su osvojili prvenstvo i(li) kup, ili su se bar plasirali u međunarodna natjecanja, a najvažnije izbornikovo otkriće bilo je da Hrvatska ima novu "jedinicu". Naime, s obzirom da Tomislav Butina ovog proljeća nije branio, a k tome je imao i problema s ozljedama, prvi vratar reprezentacija je uoči priprema Stipe Pletikosa.

Naravno, Plete će svoju "jedinicu" morati obraniti tijekom priprema, Didulica i Butina pokušat će se kroz treninge i utakmice nametnuti kao kvalitetnije rješenje. Za razliku od nekih trenera i izbornika, Kranjčar ne namjerava zabraniti seks reprezentativcima, iako kondicijski trener Mihačić nije oduševljen tom činjenicom. Djevojke i supruge bit će smještene (ako to žele) u hotelu Dorint, koji se nalazi blizu hotela s reprezentativcima.

Butina, Pletikosa, Didulica, Šimić, Šimunić, Tokić, Tudor, Šerić, N. Kovač, Babić, I. Leko, N. Kranjčar, Pršo, Klasnić, Balaban i Olić pohodili su kliniku Magdalena gdje su se podvrgli kardiovaskularnim pregledima, a rezultat je očekivan - svi su zdravi. Za to vrijeme na Kineziološkom fakultetu svoje su funkcionalne kapacitete testirali Tomas, J. Leko, Vranješ, Srna, Buljat, Modrić i Bošnjak.

Danas će se nastaviti s testiranjima, a u Čatež ekipa kreće večeras. Preko vikenda će se trenirati u Brežicama (dvaput dnevno), a po posebnom programu vježbat će Butina, J. Leko, Vranješ, Pršo, Babić i I. Leko koji su ranije završili svoju sezonu. U utorak Hrvatska igra prijateljsku utakmicu s Austrijom, za Beč će se krenuti u ponedjeljak popodne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!