Rukomet

Bez pobjednika sa SiCG

Antun Grgić • petak, 14.04.2006.

Hrvatska rukometna reprezentacija nastupa na turniru u Brčkom. Izbornik Červar u Brčko je odveo "B vrstu", a u prvom kolu naši reprezentavci remizirali su sa Srbijom i Crnom Gorom 26:26...

HRVATSKA - SRBIJA I CRNA GORA 26:26 (15:13)

Brčko: Dvorana Gimnazije. Gledatelja 1000. Suci: Vladimir Jović i Alija Hasagić (oba iz BiH).
Nadzornik: Dušan Popović (BiH)

HRVATSKA: - Uvodić, Somić, Horvat, Lelić 5, Pongračić 1, Musa 1, Koloper 2, Blažević, Bičanić 2, Matošević 2, Duvnjak 3, Abramović, Kopljar, Bagarić, Maraković 7 (3), Karabatić 3.
Izbornik: Lino Červar

SRBIJA I CRNA GORA: Marinović, Abadžić, Pejović 1, D. Marković 2 (1), Miličević 4 (3), Prodanović 3, Vukas 2, Ćurković 3, Ivančov 1, Beljanski 3, Elezović 5, Rnić, Ž. Marković 2, Radulović, Tanasković.
Izbornik: Vladimir Jordović

Sedmerci: Hrvatska 4/3; Srbija i Crna Gora 5/4
Isključenja: Hrvatska 8 min; Srbija i Crna Gora 6 min.

Otvaranje utakmice pripada Hrvatskoj, koja dobrom igrom u obrani i brzim kontrama dolazi do 3:1. Već u sedmoj minuti, nakon male pauze, opuštanja, koju su uzeli naši igrači SiCG dolazi do 3:3.

U 14. minuti SiCG prvi puta vodi (6:5), ali brzo izvedena akcija i Maraković poravnava rezultat. Červar mijenja obranu i prelazimo na 5-1, što je direktno utjecalo na ponovno naše vodstvo. Čudan kriterij sudaca doveo do toga da smo u 24. minuti igrali s četiri igrača na terenu i uspjeli se obraniti, a u slijedećem napadu i čak postigli pogodak. U tom periodu Hrvatska igra šest minuta s igračem manje.

U 29. minuti Srbi i Crnogorci izjednačavaju (13:13) rezultat, ali dva dobro odrađena napada, a prije toga još bolje obrana, pridonijeli su da na poluvrijeme odemo s dva (15:13) gola prednosti.

Početkom drugog poluvremena razbranio se golman selekcije Srbije i Crne Gore Vladimir Abadžić, pa je rezultat u 38 minuti opet izjednačen 16:16. Červar opet mijenja obranu, ponovo se vraća na 6-0 i Hrvatska odlazi na 19:17. Tokom susreta nismo uspjeli načiniti veću razliku od dva pogotka.

Sve se zakompliciralo u 54. minuti kada igrači SiCG drugi puta u utakmici dolaze u vodstvo od 25:24 golom Elezovića. Uzvraća Maraković sa sedam metara i vraća rezultat na 25:25. No isto tako sa sedam metara, Miličević, SiCG ponovo dolazi u vodstvo od 26:25. Ipak 30 sekundi prije kraja preko Muse izjednačavamo na 26:26. Posljednji napad srećom SiCG nije iskoristila, pa u konačnici moramo biti zadovoljni nerješenim ishodom, premda smo velikim dijelom utakmice imali do dva gola prednosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!