Rukomet

BiH u svim elementima nadigrala Hrvatsku

Antun Grgić • subota, 15.04.2006.

Kada na utakmici ne funkcionira niti jedna vrsta obrane, a napad je bez ideja, onda što više očekivati od poraza? U ovoj su utakmici igrači Bosne i Hercegovine u svemu nadvisili naše igrače i zasluženo slavili pobjedu.

BOSNA I HERCEGOVINA - HRVATSKA 32:28 (18:14)

Brčko: Dvorana Gimnazije. Gledatelja 1000. Suci: Vladimir Jović i Alija Hasagić (oba iz BiH).
Nadzornik: Željko Savić (BiH)

BOSNA I HERCEGOVINA: Tahirović, Vujović, Šabanović, Martinović, Veselinov, Čavar, Pijetlović 2, Stevanović, Dokić, Omerović 1, Stojanović 2, Trivundža 11 (1), Terehanović 5, Obradović 7 (1), Prce 4, Jakšić.
Izbornik: Vojislav Rađa

HRVATSKA: - Uvodić, Somić, Pongračić 3, Koloper 2, Duvnjak 2, Musa, Maraković 6, Matošević 3 (2), Bičanić 4, Abramović 1, Horvat 5, Bagarić 1, Pašalić 1, Knez, Kopljar, Blažević.
Izbornik: Lino Červar

Sedmerci: BiH 2/1; Hrvatska 6/3.
Isključenja: BiH 4 min; Hrvatska 6 min.

Vezane vijesti

Već u četvrtoj minuti Lino Červar uzima minutu odmora, budući da su naši prilično lako primili četiri pogotka, a dali jedva jedan. Neučinkovitost obrane (5-1) i neinventivnost u napadu prisilila je izbornika da u vatru pošalje Krešimira Marakovića koji preuzima dirigentsku palicu i sa četiri gola za redom smanjuje zaostatak za Bosancima na dva gola.

Do kraja poluvremena Maraković je odličnom igrom u napadu "zabio" šest pogodaka, a naša obrana nikako nije mogla pronaći lijeka za bombardera Srđana Trivundžiju, koji je do kraja poluvremena osam puta natjerao Somića da vadi loptu iz svoje mreže.

Udarni trio Trivundžija, Obradović, Terehanović i u drugom je poluvremenu nastavio razarati našu obranu. Izbornik je pokušavao i s po četiri leteće izmjene mijenjati ritam kako bi pokušao zaustaviti razigranu trojku bosanske selekcije. No, večeras našim reprezentativcima ništa nije polazilo za rukom. Čista i zaslužena pobjeda domaćina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!