Tenis

Šprem otvara oba dana

Ivor Krapac, Branimir Korać • petak, 21.04.2006.

U subotu i nedjelju u Zagrebu se igra Fed Cup susret Svjetske skupine II između Hrvatske i Argentine. Nakon današnjeg ždrijeba, naše reprezentativke mogu biti zadovoljne. Prvi hrvatski reket u ovom susretu, Karolina Šprem, prva će na teren i u subotu i nedjelju...

Karolina Šprem i Ivana Lisjak igrat će za hrvatsku Fed Cup reprezentaciju pojedinačne susrete protiv Argentine. Izbornik Goran Prpić u paru prijavio je Karolinu Šprem i Mateu Mezak. Za Argentinu će u pojedinačnom dijelu nastupiti Maria-Jose Argeri i Mariana Diaz-Oliva. U paru je uz Diaz-Olivu prijavljena Natalia Gussoni.

Kuglice su htjele da u subotu prva na teren iziđe Karolina Šprem. Naš prvi reket u ovom susretu u subotu će u 14,30 igrati protiv Mariane Diaz-Olive, a nakon njih na teren će Ivana Lisjak i Maria-Jose Argeri.

Vezane vijesti

U nedjelju Karolina u 15,30 igra protiv Mariane Diaz-Olive, a nakon njih igraju Ivana Lisjak i Argeri. Na kraju programa odigrat će se i susret parova.

Sutrašnji otvarajući meč Šprem i Argeri bio je ono što su i priželjkivali u hrvatskom taboru. "Nadao sam se ovakvom ždrijebu", kazao je izbornik Prpić: "Uvijek želim da naša prva igračica igra prva; pretpostavka je da je bolja od njihove druge, a s 1-0 u našu korist smanjuje se pritisak u drugom meču."

Prpa je prokomentirao i pomalo neočekivani odabir suparničkog izbornika Ricarda Rivere, koji se odlučio za Mariju-Jose Argeri u drugom singlu: "Vjerojatno je presudilo što je nedavno igrala finale". Bilo je to na 25.000 $ bogatom ITF turniru na zemlji meksičkog San Luis Potosija...

S tom meksičkom finalisticom, 182. na svijetu, sutra će posla imati Karolina Šprem, koja se, kaže, potpuno priviknula na vremensku razliku po povratku iz SAD-a, a i s igrom stoji sve bolje: "Danas sam se dobro naspavala i nije bilo problema, a sutra će biti još bolje. A na terenu? Ista stvar, osjećaj je bolji nego jučer i sutra će biti još bolji."

Karolina je prva na redu, a Ivana Lisjak će svoj prvi reprezentativni nastup u singlu imati u drugom subotnjem meču, u dvoboju s 30-godišnjom Diaz-Olivom (72.). "Osjećaj je drugačiji nego na običnim turnirima i vjerojatno je da će biti i pritiska, no baš je dobro što ću igrati druga. To mi je bila i želja, dat ću sve od sebe da se pritisak osjeti što manje", rekla je Ivana.

Izbornik Prpić je baš zbog Lisjak i njenog debuta za reprezentaciju poželio da tribine Ledene dvorane Doma sportova budu što popunjenije: "Nadam se da će biti ljudi i da će joj navijanje pomoći da odigra što slobodnije..."

Prpa je dodao i svoju prognozu za završni ishod, naravno, očekujući prolaz u kvalifikacije za Svjetsku skupinu I: "Na papiru, realno je da dobijemo i prije parova, no i naše i njihove igračice dat će sve od sebe i tu je sve moguće. Ako će ipak odlučivati parovi, vjerujem da nismo ništa manji favoriti za ukupnu pobjedu."

Argentinski izbornik Ricardo Rivera ima slična očekivanja, iako je, kaže, svjestan da uloga favorita pripada Hrvatskoj. "Znam da je hrvatska reprezentacija jaka, no imam povjerenje u svoje igračice, dobro smo radili na treninzima." Argeri je očito radila nešto bolje od Gussoni, pred kojom je dobila prednost za nastup u singlu, po izbornikovom objašnjenju: "Zato što Gussoni treba još dan-dva treninga, možda će koristiti u nedjelju."

Rivera se nije previše osvrtao na izostanak dvije važne igračice, Gisele Dulko, kojoj se Fed Cup ne uklapa u kalendar, te ozlijeđene Paole Suarez: "Sretan sam s ove tri cure koje imam u ekipi." Hoće li u nedjelju popodne ili predvečer biti nešto manje sretan, doznat ćemo u naredna dva dana...

Fed Cup, Hrvatska - Argentina:
Subota:
Šprem - Argeri
Lisjak - Diaz-Oliva
Nedjelja:
Šprem - Diaz-Oliva
Lisjak - Argeri
Šprem/Mezak - Diaz-Oliva/Gussoni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!