Tenis

Hrvatska u očekivanom vodstvu

Ivor Krapac, Ante Đorđević • subota, 22.04.2006.

Hrvatska je došla do prvog boda u susretu s Argentinom u Svjetskoj skupini II Fed Cupa. Karolina Šprem je na otvaranju bila prejaka za Mariju-Jose Argeri, slavivši s relativno glatkih 6:2 i 6:4...

Kako se i očekivalo, bio je to meč u kojem je sve ovisilo o Karolini, dok je malo poznatoj Argentinki jedini recept bio trčati i vraćati sve što može, uz nadu da će Šprem promašivati u serijama. Promašaja je ipak bilo, no na koncu je bilo i sasvim dovoljno pogodaka da sve prođe bez neizvjesnosti trećeg seta.

U prvom setu se sve najvažnije odvilo u maratonska prva dva gema. Karolina je dobila oba, no moglo se dogoditi i da ishod bude dijametralno suprotan. U prvom gemu Šprem je izvukla servis nakon 0:30 i tri prednosti Argentinke, a gem potom napravila break nakon što je Argeri propustila nekoliko lopti za 1:1.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U nastavku je Karolina odigrala rasterećenije i bolje, povisivši prednost na 5:0, što Argentinka više nije mogla dostići. Uspjela je samo smanjiti na 5:2, no odmah potom Šprem ju je dokrajčila uz break u osmom gemu.

Drugi set prošao je uz nešto više Karolininih muka, iako Argentinka nije odigrala bitno drugačije ni bolje nego u ranijem dijelu meča. Vrijedno isticanja je da je Argeri uz obilnu pomoć Šprem napravila break za 3:2 i da je imala 40:0 na servisu u sljedećem gemu, kao i to da se Karolina nakon toga razbudila, zaigrala puno bolje i dovršila stvar u svoju korist.

Prvo je okrenula već spomenutih 40:0 i poravnala na 3:3, a u završnici napravila break i za 6:4, za prvi hrvatski korak prema kvalifikacijama za Svjetsku skupinu I.

Karolina je bila zadovoljna obavljenim poslom: "Sa 6:2 u prvom setu moram biti zadovoljna, u drugom je Argeri počela igrati puno bolje, dobro je vraćala lopte." Dojam je da je i danas nedostajalo gledatelja u Domu sportova; bilo ih je oko 350: "Atmosfera je odlična... u reprezentaciji (smijeh), na tribinama je u početku bilo malo ljudi, poslije se dosta popunilo."

Oko ključnog trenutka meča i pobjedničke taktike protiv Argentinke Šprem nije dvojila: "Najviše sam zadovoljna što sam izvukla 2:3 i 40:0 na servisu Argeri. Goran (Prpić) mi je govorio da uđem u drugi servis, da pustim ruku."

Kao ni Šprem, ni Argeri nije bila nezadovoljna svojim nastupom: "Prvi mi je puta da sam u reprezentaciji i nisam se baš nadala da ću dobiti priliku, no mislim da sam odigrala dobro. Ipak, Karolina je odigrala još bolje, danas je bila prejaka."

Argentinka se također prisjetila propuštenih 3:2 i 40:0: "Čekala sam i nadala se da će Šprem promašiti, no zabila je četiri winnera zaredom... Da ponovno dobijem takvu priliku, odigrala bih drugačije i hrabrije." No, za to je nakon meča već bilo prekasno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!