Tenis

Karolina donijela novi bod

Ivor Krapac, Ante Đorđević • nedjelja, 23.04.2006.

Karolina Šprem pobrinula se za drugi hrvatski bod u susretu s Argentinkama u Svjetskoj skupini II Fed Cupa, u Zagrebu. Karolina je za sat i devet minuta sa 6:4 i 6:2 bila jača od Mariane Diaz-Olive, koje se ozbiljnije odupirala samo u ranoj fazi prvog seta...

Argentinka je svoje najbolje pružila jedino na početku meča, kad je, zahvaljujući i tri dvostruke pogreške Šprem u četvrtom gemu, došla do ranog breaka i vodstva od 3:1. No, čim se Karolina zagrijala i uhvatila ritam, sve se dosta brzo okrenulo na drugu stranu.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

"Nisam slobodno ušla u meč i nisam se mogla koncentrirati", kazala je Šprem o usporenom startu: "Nakon onih 3:1, sve je krenulo puno bolje i nije bilo nikakvih problema, drugim setom sam zadovoljna."

Nakon već apostrofiranog zaostatka od 3:1, Šprem je dobila devet od idućih deset gemova, sve do vodstva od 6:4 i 4:0, što je potonuloj Diaz-Olivi potpuno uništilo nade da će u ovom meču proći sretnije. Karolini je bilo dovoljno pružiti njeno standardno izdanje, dovoljno čvrsto i bez puno rizika, čemu Argentinka više nije mogla parirati.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

"Karolina je odigrala zbilja dobro. Doduše, nekoliko puta je griješila na reternima, ali je pogodila sve ključne lopte", komentirala je Diaz-Oliva, usporedivši ovaj meč s jučerašnjim protiv Ivane Lisjak: "Danas je bilo drugačije, Karolina mi nije dopustila da radim ono što želim."

Osim što je pohvalila izdanje Šprem, Argentinka je dodala i da ovakav ishod gotovo poništava njihove šanse za ukupnu pobjedu: "Ovo je bio bod kojeg smo morali uzeti, sad je vrlo teško i trebat će nam čudo. Parovi? Lani smo izgubili dva presudna, protiv Belgijki i Španjolki, ako će oni odlučivati nemam previše samopouzdanja baš zbog ta dva poraza."

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Karolina je također bacila pogled prema četvrtom meču, u kojem će se susresti Lisjak i Maria-Jose Argeri: "Nadam se da će Ivana dobiti, onda ne bih morala igrati parove... Savjetovala sam joj da bude što strpljivija, Argeri obično ne ide na winner i svaki put treba pažljivo graditi poen."

Karolina Šprem (Hrvatska) - Mariana Diaz-Oliva (Argentina) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!