Tenis

Lisjak pobijedila samu sebe

Ivor Krapac, Ante Đorđević • nedjelja, 23.04.2006.

Ogled Hrvatske i Argentine u Svjetskoj skupini II Fed Cupa došao je do odlučujućeg meča parova. Ivana Lisjak nije uspjela dovršiti posao u dvoboju s Marijom-Jose Argeri; izdanje s puno pogrešaka odvelo ju je do poraza u tri seta, s 2:6, 6:1 i 6:4 u Argentinkinu korist...

Nakon vrlo dobrog prvog seta, kojeg je riješila s dva breaka za ranih 4:0, Ivana je otišla u krivom smjeru odigravši potpuno suprotno savjetima Karoline Šprem uoči meča. Karolina je sugerirala da treba zadržati strpljivost i pametno graditi poene, a Lisjak je prebrzo htjela previše toga riješiti jednim udarcem. Protiv uporne Argeri, koja trči na svaku loptu, takav recept odveo ju je u niz pogrešaka.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Sve do 6:1 u drugom i 5:1 u odlučujućem setu, Argentinka je dobro živjela na Ivaninim promašajima. U nastavku se ipak osjetilo da ju je uhvatila nervoza u prilici da dovrši meč i donese svojoj reprezentaciji poravnanje na ukupnih 2-2.

Prvo je uz tri promašaja i dvostruku pogrešku propustila servis za meč kod 5:2, potom je imala i meč-loptu na servisu Lisjak u idućem gemu, da bi na kraju dovršila na svom drugom servisu na pobjedu, kod 5:4, iako joj ni tu nije išlo lako.

Ivana je dobila prvi poen, no nakon toga koštala su je dva velika promašaja, a potom i as Argeri kod 30:30. Argentinka je za kraj dodala i još jedan nevraćeni prvi servis na svoju drugu meč-loptu.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

"Odlično sam krenula u meč, a i u drugom setu sam igrala dosta dobro, no u bitnim trenucima nisam pustila ruku. Svaki gem je bio knap i svaki je otišao na njenu stranu", komentirala je Ivana nakon nesretnog kraja: "Treći set? Ne znam što se dogodilo, nadala sam se povratku u meč, no onda mi kod 5:4 i 30:30 zabije as... Imala sam i nekoliko glupih promašaja pred kraj."

Odluka je, tako, odgođena za posljednji meč ovog dvoboja. Za Hrvatsku će nastupiti Šprem i Matea Mezak, a za Argentinu Mariana Diaz-Oliva i Argeri, koja će zamijeniti prvotno predviđenu Nataliju Gussoni.

Ivana Lisjak (Hrvatska) - Maria-Jose Argeri (Argentina) 6:2, 1:6, 4:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!