Tenis

Lisjak propustila savršenu subotu

Ivor Krapac, Ante Đorđević • subota, 22.04.2006.

Ivana Lisjak bila je jako blizu, no ipak nije uspjela donijeti drugi hrvatski bod u dvoboju s Argentinkama u Svjetskoj skupini II Fed Cupa. Lisjak je u drugom meču dana pala u tri seta protiv iskusne Mariane Diaz-Olive, uz propuštenih 4:2 u trećem...

Nakon slabog i nervoznog prvog seta, u kojem je dvaput ispustila servis i pomogla Diaz-Olivi sa šest duplih, Lisjak se u nastavku trgnula i potpuno ušla u meč, no nije izdržala do kraja. Iskusnija Argentinka dočekala je šansu i u završnici trećeg seta preokretom osigurala svojoj reprezentaciji 1-1 nakon prvog dana.

Prvi set je brzo otišao na stranu Diaz-Olive, a u drugom se dogodilo slično u korist Lisjak, koja je sve riješila breakom za 4:2. Mlada Čakovčanka igrala je sve bolje i naznačila da bi i u trećem setu mogla zadati puno briga favoriziranoj Argentinki.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

"Na početku sam igrala stvarno dobro, no problemi su počeli kad je Lisjak krenula igrati sporije lopte", rekla je Argentinka nakon pobjede: "Slavila sam zbog svog iskustva i zato što sam ključne poene odigrala bolje."

Diaz-Oliva je u odlučujućoj dionici krenula breakom i vodstvom od 2:0, a nakon toga propustila šansu u maratonskom servis-gemu s čak šest Ivaninih break-lopti i svoje dvije lopte za 3:0. Lisjak je iskoristila šestu break-loptu i smanjila na 2:1.

U završnici smo vidjeli već spomenuta dva preokreta. Ivana je prvo, dijelom i zbog nekoliko nekarakterističnih Argentinkinih promašaja forhendom, nastavila svoj niz i povela s 4:2, da bi potom propustila mini-šansu u narednom servis-gemu Diaz-Olive, kad je dostigla 40:0, pa izgubila iduća dva poena.

Ispalo je da je to bilo spasonosno za iskusnu Argentinku, jer da je izgubila servis nakon 40:0 i pala u zaostatak od 5:2 - povratak bi bio teško moguć. Ovako je sve završilo nesretno za Ivanu, koja je do kraja meča izgubila oba svoja servis-gema, uz dvije dvostruke u posljednjem, pri zaostatku od 5:4.

"Stala sam s nogama, zatim sam izgubila i servis i bilo mi je teško vratiti se u meč", rekla je Lisjak o završnici koja ju je odvela u poraz, osvrnuvši se i na dvije dvostruke u posljednjem gemu: "Izvukla sam 0:30 i vidjela da mogu, ali sam pala pod pritiskom." Ipak joj je to bio prvi reprezentativni nastup u singlu, nije bilo lako izbjeći tremu... "Sutra će mi biti mnogo lakše, i to ne samo zbog igračice preko puta."

"Karolina je odigrala solidan meč, razlika u kvaliteti bila je prevelika. Očekivao sam i da će Ivana pobijediti. No kad se jednom glava opusti, teško se vratiti. Žurila se, poeni su išli prebrzo", sažeo je izbornik Goran Prpić na kraju prvog dana, ukratko najavivši ono što nas čeka sutra: "Mislim da je Šprem apsolutni favorit protiv Diaz-Olive, dok su nakon toga promjene moguće, iako je Argeri bila vrlo dobra danas."

Argentinski izbornik Ricardo Rivera nije htio otkriti razmišlja li o promjeni u drugom singlu: "Ne znam tko će igrati sutra." Današnji ishod je, pak, ocijenio očekivanim: "Ovakav rezultat nakon prvog dana je bio i planiran. Šprem je vrlo dobra igračica, ali bilo je jako puno gemova koje je Argeri mogla dobiti, a ipak su otišli na stranu Šprem."

Odluka pada u tri nedjeljna meča. Prve su na redu Karolina Šprem i Diaz-Oliva, potom će, prema rasporedu na ždrijebu, na teren Lisjak i Argeri, a na kraju parovi, Šprem i Matea Mezak protiv Diaz-Olive i Natalije Gussoni. Ukoliko ne bude promjena...

Mariana Diaz-Oliva (Argentina) - Ivana Lisjak (Hrvatska) 6:2, 3:6, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!