Zimski sportovi

NHL: Red Wingsima dva produžetka za početnu prednost

Branimir Korać • subota, 22.04.2006.

Sinoćnjim utakmicama krenulo je doigravanje u kanadsko-američkoj profesionalnoj hokejaškoj ligi. Domaćini i papirnati favoriti u seriji upisali su startne pobjede, a najneizvjesnije bilo je u Detroitu gdje su Red Wingsi do prednosti došli nakon dva produžetka...

Red Wingsi uspjeli su upisati startnu pobjedu protiv Oilersa u prvom krugu doigravanja. U svojoj dvorani slavili su 3:2 nakon dva produžetka. Lang je već u petoj minuti doveo Red Wingse u vodstvo i činilo se kako će doći lagano do pobjede. Ipak, u jednom od prvih ozbiljnijih napada Edmontona Samsonov u 12. minuti poravnava. U drugoj trećini Detroitova ofenziva se nastavlja, ali do gola dolaze Oilersi. Chris Pronger s plave linije pogađa za 2:1. Oilersi se odlično brane sve do 53. minute kada Kirk Maltby poravnava. Meč odlazi u produžetke i tek u drugom produžetku Maltby ponovno zabija za prednost Wingsa u seriji. Briljirao je gostujući vratar Roloson s 54 obrane.

"Imao sam sreće kod trećeg pogotka. Pak je dodirnuo palicu Rema Murraya i prevario Rolosona. Bili smo pod pritiskom, morali smo zabiti jer to je hokej, uvijek se može dogoditi kontranapad i tada se sve zakomplicira", rekao je nakon susreta junak pobjede Detroita Kirk Maltby.

Tampa je igrala sjajan susret 45 minuta na gostovanju u Ottawi. Imala je vodstvo 1:0 pogotkom Lecavaliera krajem prve trećine, ali u posljednjih 15 minuta Senatoresi su bili nezaustavljivi. Tri puta su probijali Grahamea, a priču je završio Alfredsson pogodivši praznu mrežu 62 sekunde prije kraja za 4:1. Havlat, Spezza i Fisher bili su prije toga strijelci za Ottawu.

"Između druge i treće četvrtine malo smo 'žešće' porazgovarali u svlačionici. Obećali smo si da ćemo dati sve da dođemo do pobjede, izišli na led i odigrali sjajnu trećinu", nakon susreta objasni je transformaciju Ottawe raspoloženi Ray Emery (35 obrana).

Briljantnu utakmicu odigrao je Paul Kariya u pobjedi Nashvillea protiv San Josea 4:3. Prva zvijezda Predatoresa nije postigla pogodak, ali je asistirala kod sva četiri. Sharksi su poveli pogotkom Smitha da bi Nashville uzvratio pogocima Sillingera, Erata i Webera za velikih 3:1. Ipak San Jose na deset minuta do kraja ima 3:3 nakon pogodaka Ekmana i Scotta Thorntona da bi u 53. minuti Adam Hall nakon još jedne krasne Kariyine akcije postavio konačnih 4:3.

"Paul je briljantan igrač. On nas čini boljima. Kada vaš najbolji igrač upiše toliko bodova, znate da ćete pobijediti. On je vrhunski strijelac i asistent i najbolji potez uprave", rekao je o Kariyi Sillinger.

Očekivano tvrdu utakmicu odigrali su Calgary i Anaheim. Nakon produžetka prednost je uzeo Calgary pobjedom 2:1. Flamesi su poveli u 27. minuti preko Amontea, a produžetak Mighty Ducksima donio je Friesen 20 minuta kasnije. Na isteku prvog produžetka Darren McCarthy olako je pušten u prodoru prema Brizgalovu koji je zamijenio ozlijeđenog Giguerea što koristi i donosi vodstvo u seriji Flamesima.

"Da nije branio Kiprusoff, ova utakmica bila bi riješena nakon dvije trećine", komplimentirao je najboljem vrataru lige, Anaheimov napadač Teemuu Selanne. Kiprusoff je utakmicu završio s 33 obrane i ponovno bio ponajbolji kod Flamesa.

NHL, prvi krug doigravanja:
Detroit - Edmonton 3:2 2 p. (1-0), Ottawa - Tampa Bay 4:1 (1-0), Nashville - San Jose 4:3 (1-0), Calgary - Anaheim 2:1 p. (1-0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!