SP 2006.

Didulica proglašen krivim

Branimir Korać • utorak, 25.04.2006.

Hrvatski reprezentativni vratar, član bečke Austrie Joey Didulica, pred Zemaljskim sudom u Beču proglašen je krivim zbog nanošenja teške tjelesne ozljede napadaču Rapida, Belgijcu Axelu Lawareeju...

Joey Didulica osuđen je pred austrijskim sudom zbog nanošanja teške tjelesne ozljede Belgijcu Axelu Lawareeju u prošlogodišnjem derbi susretu Austrie i Rapida.

Slika 1 od 1.

Do nesretnog događaja došlo je kada je Didulica pokupio jednu loptu, ali i koljenom u skoku pogodio Lawareeja koji se nokautiran srušio na travu. Prilikom ovog sudara Belgijcu je slomljen nos uz lakši potres mozga dok je Didulica zaradio crveni karton. Austrijski savez dodijelio mu je i osam utakmica suspenzije, a Lawaree ga je i tužio sudu.

Ovo je prvi slučaj u austrijskom nogometu gdje je jedan nogometaš osuđen zbog prekršaja tijekom igre. Sutkinja Zemaljskog suda u Beču Didulici je izrekla novčanu kaznu od 60 tisuća eura od čega 30 tisuća uvjetno. Kao odštetu Lawareeju, Didulica će morati isplatiti tisuću eura.

U presudi stoji kako je Didulica nenamjerno nanio tešku ozljedu Lawareeju što ne zadovoljava u potpunosti Belgijca i Tužiteljstvo koji i dalje tvrde kako je start bio namjeran. Nakon ove odluke mogao bi se dogoditi val tužbi na sudovima zbog sličnih prekršaja jer prema ovakvoj odluci svaki teži start mogao bi biti potencijalna opasnost od tužbe i čak zatvorske kazne kojom je Didulici prijetio Lawaree sa svojim odvjetnicima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!