SP 2006.

Hrvatski sastav bez iznenađenja

Marin Vuković, HINA • nedjelja, 11.06.2006.

Hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar na nedjeljnoj je tiskovnoj konferenciji objavio početni sastav koji će se u utorak u 21 sat suprotstaviti brazilskim nogometašima u prvoj utakmici hrvatske reprezentacije na ovom Svjetskom prvenstvu...

U sastavu nema iznenađenja, pa će protiv Brazila zaigrati standardna momčad koju smo gledali i u posljednjih nekoliko utakmica. Na vratima će ponovno biti Stipe Pletikosa, dok će u obrambenom redu biti Dario Šimić, Robert Kovač i Josip Šimunić. Dario Šimić će nastupom u utorak skupiti 81 nastup u kockastom dresu, čime će se izjednačiti s dosadašnjim rekorderom Robertom Jarnijem. Nema sumnje da će taj rekord i premašiti u predstojećim utakmicama.

Snažnom veznom redu Brazila pokušat će parirati Darijo Srna, Igor Tudor, Niko Kovač i Marko Babić, uz isturenog Niku Kranjčara, dok će u napadu zaigrati prvi hrvatski napadački tandem Dado Pršo i Ivan Klasnić.

Izbornik Kranjčar izjavio je kako Hrvatska neće srljati niti davati Brazilu priliku da pokaže svoju virtuoznost. "Brazil nas se ne boji, ali ima respekt prema nama. Proanalizirao je dobro našu reprezentaciju i uvidio je da je hrvatski stil ofenzivan. A mislim da se u toj ofenzivi znamo rasporediti i u organizaciji defenzive", rekao je Kranjčar.

Cico je dodao da, iako je dobar početak na svjetskom prvenstvu uvijek važan, poraz protiv Brazila sasvim sigurno ne mora biti tragičan, te da nam preostaju još dvije utakmice u kojima imamo sasvim objektivne izglede za prolaz u drugi krug.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!