Nogomet

Zagreb ipak neće vidjeti Redse

Marin Vuković • ponedjeljak, 14.08.2006.

Bilo je lijepo nadati se da će Zagreb nakon Arsenala vidjeti još jednog engleskog velikana, ali uzvratna utakmica trećeg pretkola Lige prvaka između Liverpoola i Maccabija iz Haife ipak se neće igrati na stadionu u Maksimiru. Organizacija ove utakmice povjerena je Kijevu...

Podsjetimo, zbog ratnih operacija u Izraelu i evidentne opasnosti po igrače i stručni stožer, Liverpool je odmah nakon ždrijeba trećeg pretkola kategorički odbio bilo kakvu pomisao na put u Izrael i odigravanje utakmice u toj zemlji. Ubrzo zatim i UEFA je zabranila odigravanje svih službenih utakmica na izraelskom tlu, što je značilo da će Maccabi morati ugostiti Redse na neutralnom terenu. Prvi je susret odigran na Anfieldu i Liverpool je slavio s 2:1, a potom je uslijedila potraga za gradom i stadionom koji će ugostiti ova dva kluba u uzvratnoj utakmici.

Proteklog tjedna, odmah nakon utakmice Dinama i Arsenala, iz zagrebačkog kluba objavljeno je kako je Maccabi poslao službeni upit o odigravanju te utakmice na maksimirskom stadionu. Dinamo je odgovorio potvrdno, prihvativši eventualno domaćinstvo, a osim Zagreba u igri je bilo odigravanje utakmice na Cipru te u Ukrajini.

Konačna odluka uslijedila je danas kada je iz Uefe potvrđeno da će utakmica biti odigrana 22. kolovoza na stadionu Dinama iz Kijeva. Propala je tako prigoda da hrvatski navijači uživo vide jednu od najvećih engleskih i europskih momčadi, prvaka Europe iz 2005. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!