Nogomet

Majstorica u Zagrebu odlučuje o prvaku Hrvatske

Mario Borko • petak, 17.05.2024.
Majstorica u Zagrebu odlučuje o prvaku Hrvatske
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Futsal Dinamo preživio je dramu peteraca u Omišu i večeras pred rasprodanim Draženovim domom može obraniti naslov prvaka. Posljednja utakmica sezone kreće od 20:15...

Kako i priliči finalu Super Sport HMNL prvak će se odlučivati u petoj utakmici doigravanja pred rasprodanim Draženovim domom. Futsal Dinamo je pred svojim navijačima favorit, ali Olmissum je u ovoj seriji već pokazao da može pobijediti u Zagrebu.

Igraj na Futsal Dinamo - Olmissum na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Modri su u seriji imali prednost domaćeg terena. Prva utakmica odmah je ponudila spektakl koji se odlučivao u produžetcima, a pobjedu Futsal Dinamu donio je Luka Perić. Plavi devet postigao je hat-trick u produžetku za 1-0 vodstvo u seriji.

Posljednje minute izuzetno su bitne u utakmicama ovih takmaca pa su tako nakon dva gola u 40. minuti prve utakmice u drugoj jedina dva na susretu pala u 39. i 40. minuti. Oba su postigli Omišani koji su tako u Zagrebu došli od breaka i prilike da u svojoj dvorani završe posao.

Jedini susret ove serije koji nije pružio dramu bio je prvi odigran u Omišu. Olmissum je već u prvom dijelu vodio s 2:0, a igru Futsal Dinama bez vratara iskoristio je za uvjerljivu 6:0 pobjedu i prvu meč loptu na svom Ribnjaku.

O četvrtoj utakmici mogao bi se snimiti film. Omišani su rano poveli s 2:0 i činilo se da grabe prema trećem naslovu prvaka, ali veteran Tihomir Novak s dva gola vratio je do kraja poluvremena Modre u igru. Ponovno su se igrali produžeci, a Luka Perić opet je imao priliku biti igrač koji će ih odlučiti. Ovoga puta nije se promaknuo u heroja, promašio je peterac u posljednjoj minuti i pobjednik se odlučivao u raspucavanju.

Zagrepčani su bili precizniji, Ante Piplica obranio je ključni peterac i osigurao majstoricu u Zagrebu. Serija se iz Dvojke seli u Draženov dom te se kao i prošle godine očekuje pravi spektakl. Omišani su pobijedili zadnju utakmicu u Zagrebu, ali to je bila njihova prva pobjeda u glavnom gradu nakon tri godine i šest susreta.

Olmissum će zbog akumuliranih žutih kartona biti bez kapetana Duje Kusture. Za Omišane neće igrati ni Bruno Žilić koji je u prošlom susretu pocrvenio, a iz istog razloga kod Futsal Dinama nema Danijela Dekanića.

U ovoj seriji do sad su presuđivali detalji. U prošlogodišnjem finalu Futsal Dinamo je bio vrlo uvjerljiv pred svojim navijačima, ali Olmissum sada ima više iskustva i glasna podrška publike ovoga puta ne bi trebala igrati takvu ulogu. Omišani traže svoj treći naslov, a Zagrepčani drugi.

Što su rekli

Matija Đulvat, trener Futsal Dinama: "Mi smo favoriti već samim time što smo prvaci. Ušli smo u seriju kao favoriti, pa i kada smo izgubili 2:0 u Zagrebu i ovdje 6:0, još uvijek smo bili uvjereni da smo mi ti i da mi to možemo. Nismo se skrivali, nikada nećete čuti da bježimo od te uloge favorita."

Frane Despotović, trener Olmissuma: "Veliki izazov je pred nama, moramo uvjeriti igrače da ima još jedna cijela utakmica. Potrudit ćemo se i pružiti sve od sebe da gore pokvarimo feštu"

Mjesto, vrijeme

Zagreb, Košarkaški centar Dražen Petrović, 20:15

Prošli dvoboji

Posljednja utakmica u seriji odlučivala se nakon peteraca, a s(p)retniji je bio Futsal Dinamo.

Prognoza

Futsal Dinamo u ovu utakmicu ulazi kao favorit, podrška navijača bit će glasnija i brojnija nego do sad, ali ponovno će odlučivati nijanse i Olmissum nije bez šansi.

SuperSport HMNL, doigravanje

  • Rezultati
  • Ljestvica

finale

Futsal Dinamo6:4 *Olmissum
Futsal Dinamo0:2Olmissum
Olmissum6:0Futsal Dinamo
Olmissum5:6 **Futsal Dinamo
Futsal Dinamo3:1Olmissum
1Futsal Dinamo 1242:30+1224
2Olmissum 1140:28+1221
3Stanoinvest Futsal Pula 616:13+39
4Square 620:19+19
5Torcida 34:14-103
6Novo Vrijeme 21:5-40
7MNK Osijek 22:8-60
8Crnica 20:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HMNL, doigravanje

  • Rezultati
  • Ljestvica

finale

Futsal Dinamo6:4 *Olmissum
Futsal Dinamo0:2Olmissum
Olmissum6:0Futsal Dinamo
Olmissum5:6 **Futsal Dinamo
Futsal Dinamo3:1Olmissum
1Futsal Dinamo 1242:30+1224
2Olmissum 1140:28+1221
3Stanoinvest Futsal Pula 616:13+39
4Square 620:19+19
5Torcida 34:14-103
6Novo Vrijeme 21:5-40
7MNK Osijek 22:8-60
8Crnica 20:8-80

Izdvojeno

  • Čuvaj se francuske glave

    Piše: Branimir Korać

    Čuvaj se francuske glave

    Uz sve one lijepe trenutke koji su obilježili dosadašnja europska prvenstva, bilo je i onih ružnih. Prisjetit ćemo se dva vrlo eksponirana...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!