Ostali sportovi

Ude fantastičan, Seligman zapeo u kvalifikacijama

Vedran Stilin • subota, 06.05.2006.

Filip Ude sjajno je započeo Europsko prvenstvo u gimnastici koje se održava u grčkom Volosu. Tako je u višeboju završio kao četvrti dok se uz to kvalificirao u dva nedjeljna finala. Nažalost, iste sreće nije bio Robert Seligman

Iako se nadao ulasku među 12 najboljih višebojaca Starog kontinenta Filip Ude je odličnim vježbama stigao na korak do medalje, okončavši finalni nastup na četvrtom mjestu. Uz to je odlično odradio i dvoje kvalifikacije te će tako u nedjeljnim finalima tražiti što bolji plasman na konju s hvataljkama i na parteru. Zaista rezultati vrijedni divljenja mladog Čakovčanina koji na ovom EP još nije rekao svoju "posljednju riječ ".

Slika 1 od 2.
Foto: Vedran Stilin

Nažalost, koliko sreće nam je Ude priredio toliko smo sa žaljenjem primili vijest kako Robert Seligman nije uspio ući u finale. Svoju dugo treniranu vježbu izveo je jako dobro, ali je pri samom kraju ruka odsklizala s konja zbog čega su mu suci dodijelili samo 14,350 bodova, dovoljno za tek 17. mjesto. Tako nije obranio prošlogodišnje četvrto mjesto osvojeno na EP u Debrecenu, međutim nema za čim žaliti jer gimnastika je takav sport u kojemu milimetri odlučuju. Već idući tjedan dobit će novu priliku na Svjetskom kupu u Gentu pokazati da nova vježba koju je dugo trenirao spada u sam svjetski vrh.

Osim njih dvojice u kvalifikacijama smo još imali Marija Mezaka koji je na preči nastup okončao kao 14.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!