Rukomet

Šojat vjeruje u pobjedu već u prvoj utakmici

www.koprivnica.net • subota, 13.05.2006.

Nakon što su na putu do finala eliminirale već dvije mađarske ekipe, Cornexi Alcou i Debrecen, rukometašice Podravke Vegete za pokal Kupa EHF u finalu će igrati i s trećim klubom iz zemlje naših sjevernih susjeda, Ferencvarosom iz Budimpešte...

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Prva je utakmica na rasporedu danas u 16,15 sati u Budimpešti, a prenosit će je i HTV na 2. programu. Koprivničanke su u Mađarsku otputovale u petak ujutro, a popodne je na rasporedu bio trening u dvorani Ferencvarosa, u kojoj će danas biti i 120 navijača iz Koprivnice.

- Mi u Budimpeštu idemo po pobjedu, možemo to ostvariti ako nam se sve posloži, ako odigramo dobru obranu i ako golmanice budu na potrebnoj razini. Ipak, mogući uspjeh u prvoj utakmici nam ništa ne garantira, jer su one dobre i u gostima. I mi moramo biti svjesni nekih naših nedostataka, u posljednjih par utakmica imali smo i uspone i padove. Dobro smo ih proučili i sigurno je da nam ništa ne mogu sakriti, kao što uostalom ni mi ne možemo njima. Ne krijemo ambicije, želimo osvojiti europski trofej, iako igramo s ekipom koja ima respektabilne rezultate u Europi i igra puno jaču ligu nego što je naša - kaže trener Podravke Vegete Josip Šojat.

Vezane vijesti

Jedna od važnih karika u finalnim susretima bit će golmanica Barbara Stančin, koja u posljednje vrijeme brani u odličnoj formi. Barbara je pokušala opisati glavne značajke mađarskih suparnica.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

- U obrani uglavnom igraju 6-0 s visokim igračicama u sredini, a mislim da im je druga igračica u obrani dosta slaba karika, na toj poziciji moglo bi biti dosta prostora. Golmanica im je dobra, često se spušta nisko, a krasi ih i relativno brza polukontra i kontra, koju najviše vuče desno krilo Mravikova. Najopasnija igračica im je Toth na lijevom vanjskom, udarci su joj vrlo snažni, a njena uloga u Ferencvarosu slična je onoj koju Maida Arslanagić ima u Lokomotivi. Ako se nju zaustavi, onda je i cijela ekipa u problemima. Smatram da im naša 3-2-1 obrana ne bi smjela odgovarati.

Kao i sve ostale Podravkašice, i Stančin je puna optimizma uoči dvije najvažnije utakmice sezone.

- Igramo puno bolje nego prošle sezone, imamo i više vjere u sebe i jedna u drugu. Za razliku od lanjskog finala, ove godine imamo osjećaj da možemo osvojiti europski naslov i to je naša velika prednost - rekla je Barbara.

Podsjetimo, uzvratna utakmica na rasporedu je u subotu, 20. svibnja u Koprivnici, s početkom u 17,45 sati.

PUT DO FINALA
Podravka Vegeta:
1. pretkolo Lige prvakinja: Madeira (Portugal) 32:19, 38:23;
2. pretkolo LP: Budućnost (SiCG) 28:22, 18:24;
3. kolo Kupa EHF: Haukar (Island) 37:24, 39:23;
osmina finala Kupa EHF: Akaba Bera Bera (Španjolska) 35:26, 29:32;
četvrtfinale Kupa EHF: Cornexi Alcoa (Mađarska) 26:24, 28:26;
polufinale Kupa EHF: Debrecen (Mađarska) 26:21, 29:24.

Ferencvaros:
3. kolo Kupa EHF: Madeira (Portugal) 46:26, 33:22;
osmina finala Kupa EHF: Ankara (Turska) 42:29, 46:32;
četvrtfinale Kupa EHF: Gudme (Danska) 31:23, 29:30;
polufinale Kupa EHF: Motor (Ukrajina) 24:23, 27:27.
(Prvo su navedeni rezultati domaćih utakmica)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!