Rukomet

Podravka s golom minusa na uzvrat

Branimir Korać, Vedran Stilin • subota, 13.05.2006.

Rukometašice Podravka Vegete nisu daleko od velikog uspjeha, osvajanja Kupa EHF-a. U prvom finalnom susretu u Budimpešti s Ferencvarosom poražene su 37:36, ali su dokazale kako su kvalitetnija ekipa i to bi u Koprvnici trebale i kapitalizirati...

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Rukometašice Podravke Vegete odigrale su jako dobro prvu utakmicu finala EHF kupa, ali su nažalost u samoj završnici susreta prokockale prednost te tako za tjedana dana moraju u Koprivnici pobijediti više od jednog pogotka razlike. Prvi dio protekao je uglavnom u izjednačenom ritmu, međutim u zadnjih pet minuta Podravka se odvaja zaslugom sjajne Svitlane Pasičnik, koja zabija četiri pogotka zaredom (ukupno osam u prvom poluvremenu). Nakon 30 minuta hrvatske prvakinje imale su vodstvo 19.16.

Početkom drugog dijela Ferencvaros kreće nešto agresivnije te tako uspijeva nadoknaditi zaostatak i čak u 26. minuti prijeći u vodstvo (21:20). Od tog trenutka niti jedna momčad se nije uspjela znatnije odlijepiti pa se u samu završnicu ušlo igrom gol za gol. U zadnjoj minuti Podravka ima jedan pogodak prednosti zaslugom kapetanice Renate Hodak, koja pogađa iz kontre. Ipak, mađarska ekipa uspijeva još jednom okrenuti rezultat i završiti utakmicu minimalnom pobjedom 37:36.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Podatak da je sastav iz Koprivnice imao čak 14 minuta isključenja, dok su njihove protivnice imale samo dvije minute igračicu manje, dovoljno govori o agresivnosti naših prvakinja. Nažalost, to je bio i presudan faktor ovog dvoboja jer je pri samom kraju Podravka u nekoliko navrata imala samo četiri igračice na terenu što su domaće igračice uspjele iskoristiti. Najbolja igračica susreta bila je Pasičnik s 11 pogodaka, a osim nje bile su raspoložene i Hodak (6) te Naukovič (5). Na drugoj strani najviše pogodaka postigla je Slovakinja u mađarskim redovima Katarina Hristova (8).

Treneru Šojatu sada ostaje da pripremi svoju ekipu za velike napore koje ih očekuju iduće subote u Koprivnici. Prema svemu prikazanom danas Podravka je veliki favorit te bi uz svoju prepoznatljivu igru na kraju trebala uzeti ovaj EHF kup koji joj po kvaliteti i pripada.

Finale EHF kupa, prva utakmica:
Ferencvaros (Mađ) - Podravka Vegeta (Hrv) 37:36

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!