Nogomet

Nantesova kriza se nastavlja

Maja Giljanović • srijeda, 20.09.2006.

FC Nantes, jedan od najvećih francuskih klubova te osmerostruki prvak je u krizi kojoj se ne nazire kraj. Trener Serge Le Dizet je unatoč katastofalnom ulazu u prvenstvo, naime devetnaesti su s tek tri remija u šest kola, dobio povjerenje uprave kluba da spasi što se spasiti da. Međutim, kad te ne ide, onda te stvarno ne ide...

U šesnaestini finala Liga kupa Nantes je ugostio Toulouse i - ispao. Kanarinci su igrali, borili se, stvarali šanse, pogađali stative i grede, ali je u konačnici Toulouse golovima Akpa-Akproa u 43. te Bonneta u 60. minuti slavio i na najbolji način okrunio prošlotjednu gostujuću prvenstvenu pobjedu kod Lillea. Toulouse je u sjajnoj formi produžio niz bez poraza na već šest utakmica dok Nantesovim čelnicima predstoji pojašnjavanje situacije nezadovoljnim navijačima koji su se sinoć u znatnom broju okupili pred ulazom na La Beaujoire zahtijevajući promjene.

Lille se uspješno oporavio od domaćeg poraza protiv Toulousa te je zgoditkom Coulibalyja iz 53. minute svladao drugoligaša Istresa. S obzirom na gust raspored utakmica (čevrta od sedam u 20 dana), Lille je odmarao veći broj prvotimaca - Odemwingie, Keita, Makoun, ali je ipak bez većih problema slavio te vratio samopouzdanje uoči subotnjeg gostovanja kod Lyona kao i dvoboja s Milanom na Villeneuve d´Ascqu slijedećeg utorka.

U dva preostala susreta sastali su se međusobno niželigaši. U dvoboju drugoligaša, domaćin Dijon je slavio protiv Amiensa dok je također drugoligaš Reims nadvisio trećeligaša Clermonta.

Danas se igraju preostali susreti, izdvojimo tek međusobne prvoligaške dvoboje: Nancy-Nice, Valenciennes-Monaco, Sedan-Sochaux, Troyes-Le Mans te Paris-SG-Lorient.

Rezultati: Nantes - Toulouse 0:2, Istres - Lille 0:1, Dijon - Amiens 2:1, Reims - Clermont 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!